Glas Javnosti

КАО КАД ЈЕ А.В. ПРИМАО ГРАЂАНЕ: Руском председнику Владимиру Путину стигло невероватних МИЛИОН И СЕДАМСТО ХИЉАДА питања грађана (ВИДЕО)

Svet
Autor: Глас јавности / Информер.рс / од 07.06.2018.

Руски председник Владимир Путин одговара на питања грађана у оквиру редовног годишњег програма "директна линија".

Више од 1,7 милиона питања послато је на „директну линију“ са председником Русије Владимиром Путином, која се одржава 7. јуна, рекли су организатори догађаја.

Традиционални специјални програм „Директна линија са председником Русије Владимиром Путином“ почиње у подне по московском времену 7. јуна. Шеф државе ц́е током разговора са држављанима Русије одговарати на питања која их интересују.

До 8 часова вец́ је стигло 1.000.381 позив, 384.132 СМС поруке и 41.359 мултимедијалних порука.

Осим тога, у видео-формату преко апликације упуц́ено је 13.314 порука, а преко видео-дијалога послато је 6.620 питања. Преко специјалног сајта постављено је 185.000 питања председнику.

Први пут овакав формат био је организован 24. децембра 2001. године, након чега је овај контакт-програм са председником постао традиција и одржава се једном годишње. Паузе су направљене само 2004. и 2012. године.

               

Претходна „директна линија“ одржана је 15. јуна 2017. године и трајала је скоро четири сата, а шеф државе је током програма одговорио на више од 70 питања. Године 2016. „директна линија“ одржана је 14. априла, а 2015. године — 16. априла. Прва „директна линија“ одржана је 24. децембра 2001. године.

Агенција Тасс наводи да организатори примају питања грађана за програм од 27. маја, а да ће то наставити да чине до завршетка емисије, која ће сутра почети у подне, по московском времену.

Питања упућена шефу руске државе тичу се транспортне комуникације с Кримом, састанка с америчким председником Доналдом Тампом, ситуације у вези с новинаром Аркадијем Бабченком, који је недавно исценирао сопствено убиство у Кијеву....

Појединци су поставили председнику и личнија питања, као на пример да ли се плаши политичких ривала и да ли мисли да ће руски фудбалски тим проћи групу на предстојећем Светском првенству у Русији.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR