Glas Javnosti

'ISPLIVALA' NARKO-PODMORNICA: Domišljati krijumčari sami napravili 'TRANSPORTER' za DVE TONE droge, policija u šoku (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Španska policija je ušla u trag novom načinu transporta droge krijumčara koji su napravili podmornicu domaće radinosti za prevoz dve tone tereta.

Policija je prošlog meseca naišla na podmornicu dugačku devet metara u izgradnji u Malagi, na jugu Španije, tokom šire međunarodne akcije protiv droge u kojoj je učestvovalo još pet zemalja i Evropol.

Polupotopna podmornica širine tri metra izrađena je od fiberglasa i šperploča pričvršćenih za strukturni okvir, ima tri otvora na jednoj strani i obojena je u svetloplavu boju. Ima dva motora od 200 konjskih snaga.

Rafael Perez, šef španske policije, rekao je da podmornica nikada nije isplovila.

- Mislimo da je trebalo da ode na pučinu kako bi se sastala sa matičnim brodom da preuzme drogu, verovatno kokain, pre povratka u Španiju. To je poput sante leda. U praksi gotovo sve to ide pod vodu osim vrha, što je jedini deo koji bi se mogao videti sa drugog broda ili helikopter - rekao je Perez novinarima.

Slična plovila za šverc droge u prošlosti su otkrivena u Atlantskom okeanu, posebno u blizini Centralne i Južne Amerike.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR