Glas Javnosti

HOROR U HARKOVU: Ukrajinci broje mrtve, isplivali jezivi snimci granatiranja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Petog dana invazije Rusije na Ukrajinu vodile su se žestoke borbe za Harkov.

Izveštaji koji pristižu o mrtvima i ranjenima u sukobima u drugom najvećem gradu Ukrajine su, međutim, oprečni.


Više desetina ljudi stradalo je jutros u raketnim napadima ruskih snaga na ukrajinski grad Harkov, saopštio je savetnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Heraščenko. On je na Fejsbuku naveo da je na Harkov ispaljen veliki broj raketa, prenosi Rojters.

- Desetine mrtvih i stotine ranjenih - naveo je Haraščenko na Fejsbuku.


Harkov, koji je svedočio nekima od najtežih borbi u ratu do sada, bio je u ponedeljak pogođen raketama ispaljenima s ruskih položaja, a video prikazuje područje oko velikog trgovačkog centra prekriveno eksplozijama.



Ilija Ponomarenko, novinar “Kijev indipendenta”, naveo je na “Tviteru” da “ruski ‘BM-21 grad” oslobađa ukrajince od njihovih života i imovine”.

Takođe, BBC-jev dopisnik iz Kijeva Abdudžalil A. je ranije danas naveo da “ruske snage bombarduju Harkov projektilima ‘grad’.


- A tvrde da im je na meti samo vojna infrastruktura - naveo je on prilažući uznemirujući snimak.



CNN, međutim, piše – pozivajući se na gradsko veće – da je u poslednjem bombardovanju Harkova ubijen najmanje jedan civil, žena, dok je 31 osoba ranjena. Među ranjenima je 15 vojnika a 16 civila, preneo je CNN saopštenje gradskog veća.


Tokom poslednjih dana gradsko veće je zabeležilo 44 ranjenih, od čega 20 vojnika, te ukupno sedam ubijenih, među kojima dvoje vojnika i petoro civila.

CNN takođe navodi da su ukrajinske snage u nedelju uspešno odbile rusko napredovanje na strateški aerodrom blizu Harkova, koji je pod skoro stalnim napadima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR