Glas Javnosti

GRANATA POGODILA MOLDAVSKI BROD: Projektilom na rusku posadu

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik premijera Moldavije Andrej Spinu izjavio je da je brod pod zastavom Moldavije sa posadom koju čine ruski državljani pogođen granatom u neutralnim vodama Crnog mora, u toku je spasilačka operacija.

- Pomorska agencija Moldavije saopštava da je 25. februara brod MILLENIAL SPIRIT IMO Nr. 7392610 (tanker za prevoz hemikalija) pod zastavom Moldavije, dok se nalazio u neutralnim vodama Crnog mora, pogođen projektilom (izvor lansiranje projektila je nepoznato). Trenutno se izvode spasilački radovi obližnjih brodova. Posada broda su državljani Ruske Federacije, rekao je Spinu u Telegramu.

Zamenik premijera je precizirao da je usled pogotka granate izbio požar na brodu, uništena je oprema i čamci za spasavanje, posada broda od 10 ljudi napustila je brod samo u prslucima za spasavanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u četvrtak ujutro da se odlučio na specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine.

On je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju od nas odlučnu i hitnu akciju, narodne republike Donbasa su se obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć“.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da polože oružje i ode kući.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR