Glas Javnosti

Epidemija korone i gladi u Teksasu

Svet
Autor: Glas Javnosti

Deset hiljada ljudi čekalo je u automobilima u Teksasu na pakete hitne pomoći koje obezbeđuje banka hrane, jer je to za mnoge i jedini način da na stolu imaju nešto za Uskrs.

Vozila su dolazila još u zoru i pravila redove, nezamislivo velike, bile su to reke automobila sa ljudima pogođenim ekonomskom krizom usled korona virusa, rekao je predsednik Banke hrane iz Taksasa Erik Kuper za lokalni San Antonio Expres njuz, koji tu vest prenosi pod naslovom "Ipak, ne možemo da nahranimo more ljudi".

Slike prepunog ogromnog parkinga snimljene iz vazudha otrežnjujuće su svedočanstvo i o ekonomskom problemu nastalom usled koronavirusa, ocenjuje taj dnevni list iz San Antonia, grada koji ima 1,4 miilona stanovnika.

Banka hrane iz Teksasa, gde ima više od 10. 200 pozitivnih slučajeva koronavirusa, obezbedila je pomoć za oko 10. 000 porodica, koje su hranu preuzimale iz automobila pa su nesvakidašnje slike gužve u gadu San Antonio obišle američcke medije.

Oko 6. 000 domaćinstava se prethodno registrovalo da će doći po hranu, reko je Kuper i dodao da se ipak njih više stotina pojavilo i bez toga u nadi da će dobiti nesto da stviti na sto.

Kuper najavljuje za sledeću nedelju još dve takve isporuke hrane.

Nismo mogli da odbijemo ljude, došli su, bili su na ivici suza ostali su bez posla, rekao je Kuper povodom jučerašnje dodele paketa hrane koja je zbog guzve trajala cetiri sata duze nego što je predviđeno.

Jolanda Benavides (63) rekla je da je to "pomoć od anđela", i da njom ona i njem suprug hrane četvoro uničića.

Oko 400 volontera, među kojima su bli i oni stariji od 80 godina, učestvovlo je u raspodeli hrane, koju su ubacivali u atuomobile kada su im vozači prilazili.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR