Glas Javnosti

EL ČAPOVA ŽENA NA VAŽNOJ PREKRETNICI: 'Narko princezi' nude NOVI IDENTITET za sve informacije o KARTELU

Svet
Autor: Glas javnosti

Emi Koronel Aispuro, supruzi meksičkog narko bosa El Čapa koja je uhapšena zbog trgovine drogom, tužioci nude novi život pod zaštitom ukoliko otkrije detalje i tajne kartela Sinaloa.

Ona bi, zajedno sa svoje dve devetogodišnje bliznakinje dobila novi život, identitet i dokumenta, upkos tome što joj trenutno preti 40 godina robije zbog optužbi za zaveru zbog distribucije droge. Majk Vigil, bivši oficir DEA, koji je godine proveo infiltriran u meksičke i kolumbijske kartele veruje da će ona prihvatiti tu ponudu.

- Hoakin "El Čapo" Guzman, šef kartela i ujedno njen muž, ohrabriće je da sarađuje kako bi se osvetio onima koji su ga prevarili. Ona će biti više nego u iskušenju zbog mogućnosti za nov anoniman život. Verujem da će sarađivati - smatra on.

"Ema zna identitete gornjeg ešalona kartela"

Prema njegovim rečima, Ema jedna od najbližih osoba meksičkog narko bosa i upoznata je sa unutrašnjim poslovanjem kartela.

- Ema zna identitete gornjeg ešalona kartela, puteve za šverc droge i kako je proizvode. Ono što je najvažnije, Ema može da pruži mnogo informacija koje mogu dovesti do optužnica u SAD protiv članova kartela Sinaloa, što se po njih ne bi dobro završilo. Isto tako, zna koji su sve vladini zvaničnici u Meksiku dobijali mito - dodaje.

Novi identitet, pasoš i vozačka dozvola

Koronel Aispuro, bivša tinejdžerska mis, uhapšena je na aerodromu i optužena za zaveru za distribuciju kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina u Sjedinjenim Državama. Nakon što se pojavila na sudu u Vašingtonu, "narko princeza" trenutno je u zatvorskoj ćeliji, dok se njen muž za to vreme nalazi u samici zatvora u Koloradu.

- Inspektori će iskoristiti Emina osećanja kako bi postigli rezultat. Znaju kako da iskoriste situaciju i kako bi dogovorili saradnju - dodao je Vigil.

On smatra da će Ema najviše misliti na svoje ćerke, Emali i Mariju, koje su najveći motiv za sklapanje dogovora. Uz optužbu protiv nje, može da dobije 40 godina zatvora, što ona nikako ne želi, objašnjava on.

- Ema bi u slučaju da pristane na dogovor dobila nov identitet, pasoš i vozačku dozvolu. Smestili bi je na tajno mesto, pomogli oko smeštaja i dali joj malu količinu novca pre nego joj nađu posao. Njene bliznakinje bile bi sa njom - kaže Vigil.

Njen otac i brat bili su trgovci drogom

Supruga ozloglašenog narko bosa, El Čapa, rođena je u SAD u, ali je veći deo svog života provela u Meksiku.

- Biće joj vrlo teško jer ne govori tečno engleski. Većinu svog života provela je u Meksiku, pa će u Sjedinjenim Država morati da se suoči sa novom kulturom. Takođe, zahtevaće se od nje da se zaposli, a ona nikada nije imala karijeru, pa će ukoliko ne savlada jezik, završiti na lošijem poslu - rekao je veteran DEA.

Ema je oduvek bila u kartelskim krugovima. Odrasla je u meksičkoj državi Durango, oblasti zlatnog trougla trgovine drogom zajedno sa Čivavom i Sinaloom.

Njen otac Inez i brat Omar bili su trgovci drogom, pa je u taj posao uvedena vrlo rano. Za Čapa Guzmana udala se vrlo mlada, sa jedva napunjenih 18 godina, a on je tada bio stariji 32 godine od nje. Tom prilikom su sve dve porodice spojile, pa je Čapo njenog oca i brata postavio za jedne od glavnih ljudi u kartelu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR