Glas Javnosti

Donald Tramp: Veoma sam razočaran Kinom, ne želim da razgovaram sa Si Đinpingom (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je veoma razočaran Kinom zbog toga što nije suzbila epidemiju korona virusa i da u ovom trenutku ne reželi da komunicira sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom.

"Veoma sam razočaran Kinom. Nisu smeli da dozvole da se to dogodi", rekao je on u intervjuu za Foks biznis.

On se osvrnuo i na predsednika Si Ðinpinga sa kojim je, kako je govorio više puta, rekao da ima dobar odnos.

"Ali sad, ne želim da razgovaram sa njim. Ne želim", rekao je Tramp, prenosi Rojters. U intervjuu koji je snimljen u sredu, Tramp se više fokusirao na odgovor Kine na epidemiju nego na poreklo virusa.

"Imamo puno informacija i stvari nisu dobre. Bilo da je potekao iz laboratorije ili od pacova, virus je došao iz Kine. Trebalo je da ga zaustave. Mogli su da ga zaustave, na samom izvoru. Ali je izmakao njihovoj kontroli", rekao je Tramp.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Trump says does not want to talk to Xi ‘right now’ US President Donald Trump meets with China's President Xi Jinping at the start of their bilateral meeting at the G20 leaders summit in Osaka, Japan, June 29, 2019. WASHINGTON: US President Donald Trump said Thursday he does not wish to speak “right now” to his Chinese counterpart Xi Jinping, declaring himself “very disappointed” by the country’s handling of the coronavirus pandemic. “I have a very good relationship, but I just — right now I don’t want to speak to him,” Trump told Fox Business. Asked how the United States might choose to retaliate, Trump gave no specifics but struck a threatening tone, warning: “There are many things we could do. We could do things. We could cut off the whole relationship.” #us #unitedstates #president #donald #trump #chinese #xijinping

Објава коју дели Xclusive_news? (@xclusive_news) дана

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR