Glas Javnosti

DEVOJČICA DOBILA KORONU (9) PA UMRLA U SNU: Nije imala teškoća sa disanjem! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Potresna ispovest roditelja devojčice iz Teksasa za koju je korona bila pogubna podelili su svoju priču kako bi upozorili sve roditelje da je kovid-19 opasan za decu.

Mekenzi Gongora iz Teksasa umrla je u snu samo tri dana nakon što se ispostavilo da ima korona virus, iako nije imala ozbiljnije simptome. 

Devetogodišnju učenicu majka je odvela u bolnicu 29. januara nakon što se zaposlenima u dnevnom boravku požalila na glavobolju i bolove u stomaku. Oni su joj izmerili temperaturu i konstatovali da je povišena, a u bolnici su joj uradili test na korona virus, koji je bio pozitivan.

Erika Gongora, Mekenzina tetka po ocu, izjavila je da devojčica nije imala teškoća sa disanjem kada su je iz Vojno-medicinskog centra "Bruk" poslali kući.

- Rekli su snaji da je odvede kući, ušuška i meri joj temperaturu. Ukoliko temperatura poraste ili se jave novi simptomi treba odmah da je vrati u bolnicu. Nije imala teškoća sa disanjem ili nešto slično u tom trenutku - rekla je tetka.

I u narednih par dana simptomi su bili blagi da bi se prvog februara Mekenzi požalila na bolove u stomaku i umor. Otišla je ranije na spavanje, a u ranim jutarnjim satima drugog februara umrla je u snu.

U narednim satima testirani su Mekenzin otac Nejtan, pripadnik Nacionalne garde SAD i njena mlađa sestra Sofija, koji su takođe bili pozitivni na kovid-19. Majka Kristl je kao medicinski radnik već bila vakcinisana i test je bio negativan.

Porodica ne zna da je Mekenzi imala ikakve druge bolesti, ali kažu da je bila sitna za svoj uzrast. Sada čekaju zvaničan izveštaj medicinskih stručnjaka o uzrocima smrti.

- Mekenzini roditelji su poštovali sva uputstva lekara i lekari su veoma zbunjeni što je ona među decom koja su umrla od kovida - kaže devojčicina tetka Erika Gongora.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR