Glas Javnosti

DETROID "TONE": Leševe u kesu pa u garažu

Svet
Autor: Glas Javnosti

Zaposleni u bolnici Sinaj grejs u Detroitu ne mogu da postignu da umrle od koronavirusa dostojno odlože istom brzinom kojom se broj umrlih povećava piše Tanjug.

Leševe u belim kesama slažu jedne preko drugih u garaži, hladnjači na parkingu bolnice, u lekarskim prostorijama, pa čak i u sobama za odmor lekara i medicinskog osoblja tokom dežurstava.

Fotografije leševa između sebe razmenjivali su zaposleni u Hitnoj službi te bolnice između sebe, a jedan od njih je poslao i CNN, kako navodi ta tv mreža.

Radnici bolnice potvrdili su američkoj televiziji da te fotografije oslikavaju njihove prebukirane 12-časovne smene na početku aprila.

Na drugim fotografijama u čiji je posed došao Si-En-EN prikazana je unutrašnjost hladnjača na parkingu bolnice, u kojima su tela preminulih poslagana jedna preko drugih.

Kako su Si-En-Enu rekli zaposleni u bolnici, za smeštaj tela korišćene su pojedine prostorije bolnice koje nisu namenjene za smeštaj pacijenata, među kojima i soba koja se koristi za različite studije o snu u normalnim uslovima.

Zaposleni, koji su zahtevali anonimnost iz straha zbog gubitka posla, rekli su Si-En-Enu da se ove prostorije bolnice koriste u tu svrhu, jer zaposleni u mrtvačnicama ne rade noću, a i zato što su mrtvačnice u Detroitu pune.

"Sve što znam je da smo ostali bez kreveta za pacijente, tako da nismo mogli da nijedan od tih kreveta ostavimo za preminule", kazao je jedan od zaposlenih u Hitnoj službi.

Na jednoj fotografiji prikazana su dva tela stavljena na jedan krevet i treće telo smešteno na stolici pored njih.

Sva tela upakovana su u bele plastične kese.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR