Glas Javnosti

De Luka: Ako vi otvorite fabrike, ja zatvaram granice

Svet
Autor: Glas Javnosti

Na najavu Lombardije o skorom otvaranju fabrika i ublažavanju mera, reagovao je predsednik južne, najmnogoljudnije regije Kampanja, Vićenco De Luka.

De Luka je najavio da će on u tom slučaju zatvoriti granice za stanovnike Lombardije i Veneta.

Njegove reči već su postale "slučaj" u italijanskoj štampi gde ga, između ostalog podsecaju da bi u tom slučaju trebalo zatvoriti granice i za pomoć koju ova južna italijanska pokrajina dobija od bogatog severa.

Lombardija je po broj zaraženih i broju umrlih, od početka pandemije, na prvom mestu i jos uvek vodi po dnevnom broju zaraženih i preminulih: u poslednja 24 sata umrle su 243 osobe, a ukupno 33. 434 je zaraženih.

Ipak vlasti ove bogate regije gde je kocentrisana važna industrija, između ostalog, proizvodnja oružja i automobilska industria, najavljuju skori početak rada fabrika.

Novoizabrani predsednik moćne Konfindustrije (udruženja velikih industrijalaca), Karlo Bonomi je odmah po izboru kritikovao vladu zbog "konfuzije u donošenju mera i haotičnom vođenju vanredne situacije, a sada je najavio skoro otvaranje proizvodnih pogona.

Predstavnik Svetske zdravstvene organizacije za Italiju Valter Rićjardi međutim upozorava da bi bilo opasno ubrzati proces "otvaranja" karantina.

-U tom slučaju rizikujemo da drugi krug zaraze koronavirusom, krene mnogo pre nego sto se sada predviđa, početkom septembra- rekao je on.

Po njegovim rečima "drugi talas infekcije koronavirusom u septembru, je siguran i sve dok ne pronađemo vakcinu, mala žarista virusa moraju se držati pod kontrolom".

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR