Glas Javnosti

DA LI JE OVO MOGUĆE: Urezali TRAMPOVO ime na kožu MORSKE KRAVE, čeka ih OGROMNA KAZNA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Policija na Floridi istražuje slučaj zlostavljanja morske krave, inače zaštićene vrste, jer je nepoznata osoba na njena leđa urezala natpis "Trump" (Tramp).

Bespomoćna životinja, iz porodice lamantina, primećena je tokom vikenda na izvoru reke Homosasa u okrugu Citrus, nešto više od 100 kilometara severozapadno od Orlanda. Građani su ovo otkriće prijavili saveznim vlastima, a kako se čini, životinja nije ozbiljno povređena, ali joj je pomenuta reč urezana na algama koje joj rastu na leđima.

Inače, morske krave su zaštićene američkim zakonom i svako ko ih maltretira ili im na bilo koji način nanosi štetu može da završi u zatvoru na godinu dana ili da se suoči sa kaznom od 50.000 dolara.

"Iz mog iskustva, ovaj događaj je neuobičajen za ovu zajednicu. Očuvanje divljih životinja ključna je vrednost u okrugu Citrus. Zbog toga se ovo područje i naziva Obala prirode", rekao je Kreg Kavana, viši savezni službenik za divlje životinje zadužen za istragu, prenosi BBC.

Kavana i njegov tim sada traže osobu ili više njih koji su odgovorni za napad na morske krave i trenutno "slede tragove".

Ova spora i dobroćudna stvorenja sezonski migriraju u vode duž zapadne obale ovog okruga i lako su dostupna ljudima na brodovima ili plivačima. Lamantini su nezvanična maskota Floride, a procenjuje se da ih u toj državi ima oko 6.300. Obično obitavaju u toplim vodama, ne podnoseći temperature vode niže od 20 stepeni. Kako prenosi BBC, u 2020. godini čak 637 njih je stradalo u sudarima sa brodovima jer imaju običaj da plivaju u plitkim vodama i kanalima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR