Glas Javnosti

Bugari na nogama: Protest protiv karantina i vlade

Svet
Autor: Glas Javnosti

Više od 2.000 ljudi protestovalo je danas u Sofiji protiv mera karantina, ocenjujući da je bugarska vlada uvela "nepotrebne" mere pošto je zemlja malo pogođena korona virusom, prenela je agencija Frans pres sa lica mesta.

Protest je organizovan u centru Sofije, a demonstranti su nosili bugarsku zastavu i nisu se pridržavali mera fizičkog odstojanja. Skup je završen posle nekoliko incidenata sa pripadnicima snaga bezbezdnosti.

Demonstranti su odgovorili na poziv jedne radikalno levičarske organizacije i to je prvi skup organizovan od uvodjenja karantina stanovništva 13. marta. Policija je navela da su "brutalno prekršene antiepidemijske mere", jer skupovi nisu dozvoljeni, prenosi Beta.

Karantin, koji nije bio toliko strog u Bugarskoj u odnosu na druge zemlje, počeo je da se ublažava pre nedelju dana, tako da su kafei i restorani ponovo otvoreni. Veliki gradovi više nisu u blokadi i omogućeno je kretanje kroz zemlju.

U Bugarskoj u kojoj živi sedam miliona stanovnika, registrovano je 2.100 zaraženih korona virusom od kojih je 99 preminulo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR