Glas Javnosti

'BESNE' NEREDI U ITALIJI: Italijani traže SLOBODU i ukidanje vladinih mera protiv KORONA VIRUSA (FOTO, VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Zbog loše situacije izazvane korona virusom uvedene su još oštrije mere u Italiji zbog kojih su ljudi organizovali proteste i krenuli u "divljanje" po ulicama gradova.

U Milanu i Torinu izbili su sukobi demonstranata i policije, a na meti napada našla se i "Gučijeva" prodavnica. Demonstranti su uzvikivali "Sloboda" na protestima koji su sinoć održani u najmanje pet gradova.

Na društvenim mrežama objavljeni su video-snimci na kojima se vidi kako su demonstranti u Milanu bacili "molotovljev koktel" na policijsko vozilo. Situacija u nekim gradovima je eskalirala a ekstremističke grupe su značajno uticale na napetost tokom protesta.

Pojedini demonstranti su policiju gađali i petardama i flašama. Situacija je bila napeta i u Torinu, gde su demonstranti bacali dimne bombe, a povređen je jedan fotograf. Policija je u tom gradu upotrebila suzavac da bi rasterala grupu demonstranata koji su lomili izloge prodavnica.

Na meti demonstranata našla se i "Gučijeva" prodavnica koja je opljačkana.

Protesti u Italiji su buknuli nakon što su uvedene nove restriktivne mere zbog ponovnog rasta broja zaraženih virusom korona. Neke od mera uključuju ograničenje rada barova i restorana do 18 sati i potpuno zatvaranje teretana, bazena, bioskopa i pozorišta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR