Glas Javnosti

Bajdenove AFERE i TRAGEDIJE: Mlađi sin ušao u vezu sa UDOVICOM SVOG BRATA, a stariji voleo Kosovo

Svet
Autor: Glas javnosti

Kada je sa 77 godina dobio priliku da bori za predsedničku fotelju, u javnost su počele da izbijaju razne afere i tragedije koje su zadesile porodicu predsedničkog kandidata na američkim izborima Džo Bajdena.

Porodične tragedije

Sadašnji demokratski kandidat za predsednika SAD je tek bio izabran u Senat, kada ga je u decembru 1972. godine zadesila teška nesreća – njegova prva supruga Nilija i trinaestogodišnja ćerka Naomi stradale su u saobraćajnoj nesreći na putu za božićnu kupovinu.

U kolima su bili i njihovi sinovi Bo i Hanter, koji su tada bili stari četiri, odnosno tri godine. Nakon udesa dečaci su nekoliko nedelja proveli u bolnici.

Godinama kasnije o Bajdenovim sinovima mediji su često izveštavali.

Bo bio zaljubljen u Kosovo

Bo Bajden, koji je, kao i njegov otac diplomirao na pravnom fakultetu, delio je sa ocem i stavove po pitanju Balkana. Džo Bajden je bio jedan od glavnih zagovarača američkog mešanja u ratove u bivšoj SFRJ, kao i bombardovanja Jugoslavije. Zato i ne čudi što je Bo Bajden 2001. godine kao advokat i deo američke misije otišao na Kosovo.Radio je kao pravni savetnik na Kosovu dok se region oporavljao od rata, pomažući u obuci tužilaca i sudija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Takođe je služio u Vojsci Nacionalne garde.

Potom je učestvovao i u ratu u Iraku, a kasnije se istakao kao državni tužilac Delavera.

Džo Bajden koji sada izaziva Donalda Trampa u borbi za predsedničku funkciju, možda je mogao da se sada nalazi na mestu predsednika, ali je odustao od kandidature 2015. godine nakon još jedne tragedije. Naime, njegov sin Bo (46) je izgubio bitku sa rakom. Iza sebe je Bo ostavio suprugu Hejli i dvoje dece.

Hanter Bajden i kontroverze

Sada, kada je sa 77 godina dobio još jednu šansu da se bori za predsedničku fotelju, u centru pažnje je njegov mlađi sin Hanter (50). I on je po struci pravnik, ali veće interesovanje privlače kontroverze koje ga prate.

U decembru prošle godine obelodanjeno je da je povezan sa istragama zbog prevare, pranja novca i falsifikovanja. Privatna detektivska agencija D&A, koju je angažovala striptizeta Landin Roberts, istražuje njegovu finansijsku situaciju kako bi izdejstvovala izdržavanje za dete, za koje Robertsova tvrdi da je Hanterovo, što je on poricao ali kasnije ipak pristao da plaća alimentaciju. Njihova dokumentacija pokazuje da ima kuću u vrednosti od 2,5 miliona dolara u Holivud hilsu.

Detektivska agencija tvrdi da su Hanter i njegovi poslovni saradnici otvorili bankovne i finansijske račune u banci “Morgan Stenli” za ukrajinsku naftnu kompaniju “Burisma Holding Limited”, koji joj služe za pranje novca i na koje je od marta 2014. do kraja decembra 2015. uplaćeno skoro 6,8 miliona dolara.Vanbračno dete i zavisnost od droge
Hanterov privatni život je prilično buran.

Oženio se sa Kejtlin Bule 1993. godine i imaju troje dece, Nejmi, Finegan i Mejsi. Par se razdvojio 2015. i razveo 2017. Godine 2016. godine počeo je da se zabavlja sa Hejli Bajden, udovicom njegovog brata Boa.

Hanter Bajden je takođe otac deteta koje je Landen Roberts rodila u Arkanzasu u avgustu 2018.

U maju 2019. godine, Bajden se oženio Melisom Koen, južnoafričkom režiserkom. Njihov sin rođen je u martu 2020. godine u Los Anđelesu.

Hanter Bajden je proveo decenije boreći se sa zavisnošću od alkohola i droga. Bio je uhapšen 1988. zbog posedovanja droge. Kasnije je izbačen iz američke mornarice jer je bio pozitivan na kokain.

 (Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR