Glas Javnosti

BAHATO: Zbog selfija se popela na krov termi, SADA JOJ PRETI KAZNA OD 3.000 EVRA I ZATVOR!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Turistkinji preti novčana kazna i zatvor, nakon što se popela na krov centralnih termi, u ruševinama antičkog grada Pompeji.

Za sada nije otkriven identitet ove žene, ali navodi se da je ovo učinila kako bi napravila selfi. Drugi turista je uspeo da slika ovaj momenat i objavi slike na društvene mreže, gde je pokrenuta lavina negativnih komentara i reakcija.

Foto: Pixabay

Pokrenuta je istraga protiv žene, koja će utvrditi i čiji je propust omogućio ovoj ženi da se popenje na krov konstrukcije stare dve hiljade godina.

Prema pravilima grada muzeja, Pompeji osobe ne smeju da se penju, naslanjaju niti da sede na ostacima kuća, zidova ili bilo koje konstrukcije. Iz muzeja se ne sme poneti ni kamenčić.

Ista ova pravila važe za sve arheološke parkove i muzeje u Italiji.

Slučaj ove bahate turistkinje nije usamljen.

Pre petnaestak dana dogodio se još jedan sličan incident, kada je muškarac u pokušaju da napravi selfi, seo na originalnu skulpturu od gipsa Antonia Kanove i slomio prste na nozi skulpture.

Ovaj muškarac je, pošto je video šta je uradio, pobegao sa lica mesta. Međutim, sigurnosne kamere su ga snimile i turista iz Austrije je pronađen i pristao je da plati odštetu.

Kritičar umetnosti Vitoprio Sgabi zatražio je da se uvede drastična kazna za turiste koji bi u budućnosti pokuali da naprave slično.

 

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR