Glas Javnosti

AMERIKANCI HITNO REAGOVALI: Bajden uvodi sankcije Rusiji, američki predsednik izdao naređenje (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Bela kuća reagovala je na odluku Vladimira Putina da prizna nezavisnost DNR i LNR.

U saopštenju Bele kuće osuđuje se rusko priznanje nezavisnosti za dve istočne ukrajinske teritorije. Portparolka Bele kuće Džen Psaki navela je da će Džo Bajden izdati izvršnu naredbu koja će "zabraniti nove investicije, trgovinu i finansiranje od strane američkih lica u, iz ili u takozvanim DNR i LNR regionima Ukrajine".

Kako se navodi, izvršna naredba će takođe omogućiti uvođenje sankcija protiv "svakog lica za koje je odlučeno da deluje u tim oblastima Ukrajine".


- Takođe ćemo uskoro objaviti dodatne mere u vezi sa današnjim očiglednim kršenjem međunarodnih obaveza Rusije - navela je Psaki u saopštenju.


- Da budemo jasni: ove mere su odvojene i bile bi dodatak brzim i oštrim ekonomskim merama koje smo pripremali u koordinaciji sa saveznicima i partnerima ako Rusija dodatno izvrši invaziju na Ukrajinu. Nastavljamo da se blisko konsultujemo sa saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu, o sledećim koracima i o tekućoj eskalaciji Rusije duž granice sa Ukrajinom - navodi se u saopštenju Bele kuće.


Predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je odluku da prizna samoproglašene Luganske i Donjecke Narodne Republike kao suverene nacije. On je potpisao ukaz kojim se priznaje nezavisnost Donbasa, rekavši da Rusija priznaje nezavisnost dve otcepljene regije u istočnoj Ukrajini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR