Glas Javnosti

90.000 članova posade zarobljeno na kruzerima

Svet
Autor: Glas Javnosti

Više od 100 kruzera i 90.000 clanova posada zarobljeno je na moru u ili u blizini američkih voda i luka, prenosi ABC njuz podatke Obalske straže SAD.

Centar za prevenciju bolesti upozorava da je najmanje 10 tih brodova prijavilo da imaju članove posade koje su pozitivni kao i one koje se suočvaju sa simptomima koji liče ne koronavris. Dodali su da je slična situacija i na 20 brodova koji su u američkim lukama ili su ukotvljeni u blizini njih.

Samo u teritorijalnim vodama SAD oko Floride danas postoji više od 35 kruzera sa 35.000 clanova posade.

Obalska straža podseća da je to podatak nakon što su se putnici i posada poslednjeg broda iskracali na Foridu.

Putnici sa Zandama i Roterdama među kojima je bilo i 13 teško obolelih punika prebačeni su zajedno sa jednim članaom posade u bolnicu, dok je ostalih 26 ostalo u karantinu na brodu.

Na tom brodu bilo je vše od 1.200 putnika od kojih je četvroo umrlo, a što je bio razlog da Čile ne prihvati da ga primi. Na putu ka Flordi jedva je dobio i dozvolu da prođe kroz Panamski kanal.

Problem kako navodi ABC njuz je i u tome što su brojne zemlje obustavile letove pa je teško da se posade vrate kući.

Prema podacima Centra za kontorlu i prvenciju bolesti u poslednja dva meseca izbijanja COVID-19 na tri broda za krstarenje u SAD bilo je više od 800 potvrdenih slucajeva novog koronavirusa medu putnicima i posadom, ukljucujuc´i 10 smrtnih.

Florida je među 10 saveznih država koje imaju najveći broj zaraženih, taj broj je danas prešao 16.800 a umro je 371 čovek. U SAD pozitivno je 466.000 dok ih je 16.690 u pandemiji izgubilo život.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR