Glas Javnosti

SVE DA POMOGNE ČOVEKU! Stariji žitelj Sivca, skinuo masku s lica i dao je momku da uđe u poštu, šta mislite kako se sve završilo?

Vesti
Autor: Glas javnosti

Žitelji vojvođanskog sela Sivac su spremni sa nevoljnikom da podele i posledni zalogaj hleba, ali nekada umeju baš da preteraju. Iz ovog sela nam stiže neobična priča koja se desila ispred lokalne pošte.

- Stajao je neki momak iza mene, koji nije imao masku, bez koje se ne može ući u Poštu. Iza njega je bio stariji čovek, propisno zamaskiran. Momak je uzeo masku od čiče, stavio je na usta i nos i ušao u poštu, a kad je izašao, vratio je masku vlasniku, koju je ovaj ponovo namestio na lice i otišao do šaltera - ispričao je na svom Fejsbuk nalogu uz naslov "Dobro došli u Sivac!" veb-dizajner Jožef Kurucić.

Kurucić je zapazio još jednu atipičnu upotrebu zaštitne maske u autobusu. Napravio je snimak čoveka, koji kupuje kartu od šofera, a iznad njih je istaknuto obaveštenje da su putnici u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Čovek je nosio masku, ali - oko lakta.

Sivac je u prvom talasu pandemije korona virusa imao četvoro zaraženih, od kojih se polovina oporavila u Klinici za infektivne bolesti, a drugo dvoje u improvizovanoj bolnici na Novosadskom sajmu. Sad nema podataka o broju zaraženih u selu, ali se priča da su u drugom piku epidemije umrla dvojica Sivčana, od 61 i 63 godine.

(Glas javnosti/ Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR