Glas Javnosti

СРБИЈА ГРАДИ АУТОПУТ ДО ПРИШТИНЕ, ВУЧИЋ ЗАХВАЛИО ТРАМПУ

Vesti
Autor:

МИНХЕН – Представници Београда и Приштине потписали су данас изјаве о намерама за успостављање железничке везе и аутопута Београд-Приштина, објављено је на Инстаграм налогу председника Србије Александра Вучића.

"Председник Вучић присуствовао је у Минхену потписивању изјаве о намерама за успостављање железничког коридора Београд-Приштина и изјаве о намери за завршетак изградње аутопута Београд-Приштина", наводи се на налогу "buducnostsrbijeav".

Вучић је, како је објављено, после потписивања рекао да је "то веома важно због Срба који живе у Грачаници, Косовском поморављу и Сиринићкој жупи".

"Ово што је потписано значајно је због слободе кретања, протока робе, капитала, услуга и људи. Срећан сам што видим данас напредак И много хвала (америчком председнику Доналду) Трампу и Гренелу у име Србије, јер сви осећамо да ћемо од овога имати бољу будућност и да ћемо осигурати мир за наредне деценије", рекао је по потписивању документа Вучић, преносе београдски медији.

У име Србије, изјаве је потписао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, у присуству Вучића, председника привремених косовских институција Хашима Тачија, специјалног изасланика америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела и америчког амбасадора у Београду Ентонија Годфрија.

Тачи је рекао да је овај, како је он окарактерисао, "споразум још један корак у косовским достигнућима у развоју економије".

Прошлог месеца постигнут је споразум о обнови директних летова између Београда и Приштине.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR