Glas Javnosti

FENOMENALNA JOVANA PREKOVIĆ! Srpska karatiskinja odbranila titulu PRVAKA SVETA!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srpska karatistkinja Jovana Preković odbranila je titulu prvaka sveta. Ona je u finalu pobedila Ukrajinku Anitu Seroginu rezultatom 2:1 i tako je odbranila svetsko zlato koje je osvojila u Madridu 2018. godine.

Jovana se takmičila u kategoriji do 61 kilograma na šampionatu koje se održava u Dubaiju.

U fantastičnoj 2021. godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gde je takođe osvojila najsjajnije odličje.

Neverovatne uspehe postigla je Prekovićeva ove godine. Upsela je da osvoji "kalendarski slem". Tačnije, postala je prva karatistkinja koja je u istoj kalendarskoj godini objedinila titule olimpijskog, evropskog i svetskog prvaka.

-Jako sam srećna, šta da vam kažem ...evropska, sam svetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi ŽIVELA SRBIJA.“ Nakon finalne borbe izjavila je Jovana Preković. 

„ Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021 godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka sveta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama ovo je medalja za naš narod ŽIVELA SRBIJA.“ rekla je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

 Veliko bravo, Jovana!

Srpski karatisti sutra imaju priliku za još jedno zlatno odličje, pošto se muški tim plasirao u finale.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR