Glas Javnosti

СУДАР ФУДБАЛСКИХ ВЕЛЕСИЛА: Репрезентација Србије у 3. колу Лиге нација гостује Црној Гори

Sport
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

Србија на Црну Гору. И то ће да се догоди вечерас (20.45) на фудбалском терену, иако је у време када се једна држава звала баш Србија и Црна Гора, то звучало готово невероватно.

У 3. колу Ц Лиге нација, група 4, фудбалска репрезентација наше земље гостује селекцији коју нико, али баш нико у нашој експедицији не доживљава као туђу земљу.

Некадашњи учитељ Младена Крстајића, данас селектор Црне Горе, Љубиша Тумбаковић, рачуна на неколико адута на својој страни. Прво, за Србију не могу да играју Александар Коларов, Немања Матић и Адем Љајић, али рачуна и на подршку са трибина. 

Подгорица је јуче прилично мирно, скоро успавано, дочекала фудбалску експедицију из Београда. Нереално драматичне најаве појединих медија са ове и оне стране границе нису се обистиниле ни у назнакама. Све се чини да је, бар у Подгорици, обичном свету стало до неки других ствари пре фудбала и историјског дуела Србије и Црне Горе које се састају први пут. 

У одбрани је Србија, дакле прилично ослабљена изостанком капитена Коларова. Тек је у проблему на средини терена без Матића и Љајића. Али, ред је да млађе снаге покажу колико могу и шта знају. Немања Максиовић је са репутацијом омладинског светског првака у прилици да вечерас искористи прилику ако је добије.

- Селектор о томе одлучује, а на нама је да покушамо да дођемо до три изузетно важна бода. Победа против Литваније и реми са Румунијом у прва два кола су само мотив више да већ у Подгорици задржимо позицији на врху табеле наше групе - каже Максимовић.

Превентивном смиривању могуће тензије јуче је пред црногорским и српским новинарима допринео и селектор Србије Младен Крстајић оригиналном изјавом:

- Овде се осећамо као код куће. Толико Црногораца је у Србији, конкретно у Београду, моја цела фамилија са очеве стране је из Црне Горе. Ми смо два братска народа и зато очекујем сјајну фудбалску атмосферу на стадиону. 

Селектор Крстајић је кратко прокоментарисао "спорну" поруку Немање Матића на "Инстаграму".

- Чули смо се после његове утакмице са Њукаслом, када ме је обавестио да је повређен. Знам да је јавности у Србији и вама новинарима, више од меча са Црном Гором, у фокусу све око Матића, али немам информацију шта је хтео да каже том поруком, јер се нисмо чули два дана. Иначе, живим за дан када ће било која моја конференција пре или после утакмице бити обележена само питањима о фудбалу - каже Крстајић. 


ЦРНА ГОРА - СРБИЈА

ГРАДСКИ стадион у Подгорици. Капацитет: 15.000 места. Судија: Ђанлука Роки (Италија).

ЦРНА ГОРА: Петковић - Стојковић, Копитовић, Симић, Томашевић - Шћекић, Јововић, Иванић - Јанковић, Бољевић - Јоветић.

СРБИЈА: Дмитровић - Рукавина, Вељковић, Миленковић, Родић - Максимовић, Лукић - Тадић, Милинковић-Савић, Костић - Митровић. 

МОЖДА МАТИЋ НЕШТО ПОРУЧУЈЕ

ПОРУКА на "Инстаграму" којом је Немања Матић прекјуче "подгрејао" сумње о његовом могућем незадовољству медијским или играчким статусом у Србији, остала је и јуче загонетка. Његов саиграч из репрезентације Антонио Рукавина покушао је да спусти лопту на земљу:

- Не знам... Можда има нешто што ми не знамо. Нас то није пореметило, јер смо фокусирани на меч у Подгорици. Има доста слободе на друштвеним мрежама, може свашта да се напише, а да не мислиш баш као што други мисле.

 


СА ПИСТЕ У ХОТЕЛ

ЦРНОГОРСКА полиција није желела да дозволи ни промил ризика при доласку фудбалске репрезентације јуче у Подгорицу. Домаћин се истовремено потрудио да "орлови" имају и повлашћени третман, јер је фудбалере и стручни штаб Србије одмах по слетању, већ на писти дочекао аутобус који их је под полицијском пратњом одвезао до хотела.

Младен Крстајић је синоћ у 19.00 извео своје играче на последњи тренинг пред вечерашњи дуел са селекцијом Љубише Тумбаковића, на стадион под Горицом.

МИТРОВИЋ ХОЋЕ НАСТАВАК СЕРИЈЕАЛЕКСАНДАР Митровић је само у 2018. постигао осам голова у дресу Србије. - Желим и у Подгорици и Букурешту да наставим ову серију. Надам се да ћу против Црногораца и Румуна наћи начин да изађемо на крај са њиховим одбранама. Нипошто не потцењујемо Црногорце. Желимо шест бодова из ова два меча - каже Митровић.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR