Glas Javnosti

Sportska 'blasfemija': Španska 'Marka' se žestoko ogrešila o Novaka, a najbolji sportista 21. veka je prst u oko ljubiteljima sporta u Srbiji!

Sport
Autor: Glas javnosti

Iako ovakve liste najvećim delom predstavljaju lični stav autora, utisak je da je list koji uživa određeni ugled, poput "Marke", mogao, da ne kažemo - morao bolje od ovoga. I to debelo bolje.

"Marka" je u prethodnih 10 dana objavila listu 100 najboljih sportista sveta, i čini se propisno naljutila ljubitelje sporta u Srbiji. Naime, prvo mesto zauzeo je Majkl Felps, američki plivač kog u Srbiji pre pamte po poklonjenom zlatu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, iako je naš Milorad Čavić prvi stigao do cilja, nego po činjenici da je te godine oborio dostignuće Marka Špica iz 1972. godine i postao apsolutni rekorder Igara po broju zlatnih medalja osvojenih na jednom turniru - čak osam.

Za njim slede Jusein Bolt kao drugi, potom dva tenisera - Rodžer Federer na trećem, te Rafael Nadal na četvrtom mestu. Peti je pokojni Kobi Brajant, šesto mesto pripada Tajgeru Vudsu, a u "top 10" su još i fudbaler Lionel Mesi, vozač formule 1 Luis Hamilton, legendarni motociklista Valentino Rosi, te Portugalac Kristijano Ronaldo.

Drugo mesto koje izaziva blagu nevericu je na kom "Marka" vidi Đokovića:

 

Iako je već godinama dominantan na turu, i uprkos činjenici da duže od Federera i Nadala pruža vrhunske partije u kontinuitetu, kao i tome da je u situaciji kad igra na svom najboljem nivou barem za klasu bolji od ovog dvojca, to nije bilo dovoljno da ga Marka stavi među 10 najboljih, pa se Đoković našao na 11. mestu. Iza Đokovića se nalaze Mihael Šumaher (13), Lebron Džejms (15), Tom Brejdi (18)... 

Treći primer blasfemije (mada - lični utisak - čudnih primera ima još podosta, poput recimo izbora Pejtona Meninga pre Reja Luisa ili Troja Polumalua) stiže nam na 80. mestu, gde je "Marka" smestila mađarskog vaterpolistu Tamaša Kašaša, dok naših Vladimira Vujasinovića ili Aleksandra Šapića nema ni među 100 najboljih. Ili, možda još bolje, Filipa Filipovića ili Andrije Prlainovića.

Što se regiona tiče, među 100 najboljih su Luka Modrić na 91. i Luka Dončić, koji zaključuje listu na 100. mestu.

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR