Glas Javnosti

Партизан данас отвара турнир четвртфиналним дуелом са Морнаром (18.00), Црвена звезда сутра у утакмици са Олимпијом

Sport
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 20.09.2018.

Регионална елита од данас до недеље одмерава снагу на Суперкупу АБА лиге. Партизан поново без Величковића и Сија, Звезда у комплетном саставу.

СЕДАМ најбољих јадранских тимова из прошле сезоне и домаћин Игокеа играће од данас до недеље на Суперкупу АБА лиге у Лакташима. За трофеј ће се други пут борити Партизан, који данас отвара турнир четвртфиналним дуелом са Морнаром (18.00), док ће Црвена звезда сутра дебитовати у предсезонском регионалном одмеравању утакмицом са Олимпијом (20.30).

 
Београдски "вечити" ривали не могу да се сретну пре финала, а уколико прескоче четвртфиналне препреке у суботњим полуфиналима играће против бољих из мечева Будућност - Игокеа (Партизан), односно Цедевита - Задар (Звезда).

Црно-бели су јуче отпутовали у Лакташе, али у некомплетном саставу, идентичном оном на шпанској турнеји. Дакле, тренер Ненад Чанак и даље не може да рачуна на капитена Новицу Величковића и Француза Бонџу Сија. 

 

У односу на последњи припремни меч са Нижњим, црвено-бели данас путују у комплетном саставу. У тренажном процесу су Дејан Давидовац и Немања Ненадић, док се екипи поново прикључио немачки репрезентативни центар Маик Цирбес.

Трофеј Суперкупа АБА лиге брани загребачка Цедевита, која је у прошлогодишњем финалу победила Будућност, каснијег освајача регионалног такмичења.

АБА СУПЕРКУП

Четвртфинале

ДАНАС

(1) Партизан - Морнар 18.00

(2) Будућност - Игокеа 20.30

СУТРА

(3) Цедевита - Задар 18.00

(4) Ц. звезда - Олимпија 20.30

полуфинале

СУБОТА

победници (1) и (2) 18.00

победници (3) и (4) 20.30

НЕДЕЉА

финале 21.00

* Све мечеве преноси ТВ Арена спорт

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR