Glas Javnosti

Armenulić: Veliki gubitak, Grujić je sve podredio tenisu

Sport
Autor: Glas javnosti

Bivši selektor Dejvis kup tima naše zemlje, Radmilo Armenulić, kaže da je smrt Dušana Grujića veliki udarac za teniski sport u Srbiji.

Dugogodišnji predednik Teniskog kluba Partizan preminuo je tokom dana od posledica srčanog udara.

 

Grujić je pune dve i po decenije bio na čelu crno-belih, bio je vredan i uzoran teniski radnik i Armenulić kaže da je njegov odlazak sa životne pozornice veliki udarac kako za TK Partizan, tako i za srpski tenis.

“Da li je moguće? Strašna vest, Dule i ja smo se dugo poznavali…”, bila je prva reakcija Armenulića, koji je za tužnu vest saznao u razgovoru sa nama.

Armenulić kaže da se sa Grujićem nije čuo neko vreme, ali ceni sve što je uradio za teniski sport u Srbiji. Poznato je da su u Grujićevom periodu kroz školu crno-belih prošli i Novak Đoković, Ana Ivanović, Janko Tipsarević i mnogi drugi naši teniseri i teniserke.

“Baš dugo smo se znali i bez obzira što je među nama znalo da bude i čarki, sve u intersu našeg sporta, bili smo dugogodišnji prijatelji. Kroz njegovu školu u Partizanu prošlo je mnogo tenisera koji su postigli velike uspehe. Bio je veliki teniski radnik, imao je veliko iskustvo i znanje, sve je podređivao uspehu tenisa”, kaže Armenulić.

 

Grujić je bio poznat po svom otvorenom i iskrenom nastupu, i Armenulić se priseća nekih zajedničkih vremena.

“Dule je uvek bio takav, imao je jake, specifične izjave. Ako ništa drugo, on je uvek imao spremnu ideju, za bilo koju situaciju. Znam ga i kao privatnog preduzetnika i kao teniskog radnika, uvek je bio maksimalno profesionalan, predan i ozbiljan u svemu što je radio, bilo da je u pitanju privatan posao, bilo da je reč o tenisu”, dodao je Armenulić.

Legendarni predsednik TK Partizan nije mario šta će okolina reći. Uvek je reagovao na prvu loptu iako mu to nije išlo u korist.

“Dule je često umeo da dođe u konflikt sa ljudima, ali za mnogo toga što je govorio i tvrdio, bio je u pravu. Jednostavno, nije mogao da trpi, nije umeo da ćuti. Uvek ste sa njegove strane mogli da računate na to da će maksmalno otvoreno istupiti i reći šta ima. Znao je da izrazi ono što misli i oseća. Njegova smrt je veliki gubitak za naš tenis i želim da izrazim ovom prilikom saučešće njegovoj porodici i prijateljima”, poručio je Armenlić.

 

IZVOR: Nova.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR