Specijalni sud u Hagu podigao još jednu optužnicu za zločine OVK

hagovk2

Izvor: Pixabay

Specijalni sud u Hagu pokrenuo je još jednu optužnicu za zločine OVK. U ovom sudu kažu da će sadržaj biti poverljiv sve dok optužnicu ne potvrdi sudija.

- Nakon obaveštenja koje je dao u februaru 2020. o tome da pokreće postupak, specijalizovani tužilac je u četvrtak, 23. aprila 2020, obavestio predsednicu Specijalizovanih veća Kosova da namerava da pokrene još jedan postupak pred Specijalizovanim većima i tražio da se odredi sudija za prethodni postupak, shodno Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu. Stoga je predsednica, u skladu sa Zakonom i Pravilnikom o raspoređivanju sudija, odredila sudiju za prethodni postupak da ispita novu optužnicu koju je podneo specijalizovani tužilac. Sadržaj optužnica je poverljiv sve dok se ne trenutka dok ih ne potvrdi sudija za prethodni postupak - kažu u Specijalnom sudu.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tanja Bošković, jedna je od najvećih glumica na ovim prostorima je otvorila dušu i otkrila detalje raskida koji je ostavio dubok trag.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas, na Tominu nedjelju Svetu arhijerejsku liturgiju na temeljima ranohrišćanskog hrama na drevnoj Duklji kod Podgorice

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone