Glas Javnosti

SLOVENAČKI ANTIVAKSERI UPALI NA LJUBLJANSKI JAVNI SERVIS!

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Slovenački antivakseri, koji se protive merama vlade Slovenije, upali su oko 20:30na tamošnji javni servis, gde su delili letke u kojima traže "sigurne škole i fakultete bez brnjica'', kako nazivaju maske, inače epidemiološku meru koja pomaže u sprečavanju širenja koronavirusa, prenosi Dnevnik.hr.

Upad je predvodio Ladislav Tohe gde je na trenutak zaustavio rad njihovog informativnog programa.

Novinarka Barbara Vidmajer je objavila na Tviteru snimak upada, a pokret je na svom Fejsbuk profilu prenosio upad u prostorije javne televizije.

Morala je da interveniše i policija, koja je, kako prenosi vecer.com, objavila da su neki demonstranti, koji su inače prisustvovali prijavljenom skupu, ušli u zgradu medijske kuće: "Nisu se držali naredbi čuvara što je dovelo do intervencije policijskih službenika koji su osiguravali javni red".

Iz zgrade je odstranjeno 20-ak protestanata, koji nisu nosili maske, objavila je RTV Slovenija, a preneo je "Telegraf".

Protiv prekršioca će biti preduzete mere u skladu sa zakonom, najavila je policija, a generalni direktor RTV Slovenija rekao je da je "to težak napad na našu kuću i javne medije, koji najoštrije osuđujemo".

On je dodao da je uloženo mnogo napora da se ova situacija popravi u četiri meseca.

- Problemi su prilično značajni. Pravna situacija je složena, RTV je vlasnik zgrade, ali nije vlasnik parcele oko nje. Ovo je javna površina, demonstranti su nažalost imali dozvolu za protest na ovom području. Uprava je učinila mnogo, ali nažalost nije bilo ploda zbog ove složene situacije. Međutim, sve vreme smo na to upozoravali vlasti. Iduće nedelje, na sastanku sazvanom pre ovog događaja, još jednom ću apelovati na vlasti da se pokrenu i učine nešto. Odmah ćemo pojačati sigurnost kuće kako se ne bi događali slični incidenti. Dosad su protesti bili relativno mirni, iako vrlo ometajući, posebno za novinare u informativnoj emisiji TV Slovenija na prvom spratu. Nadam se da će vlasti ovom problemu posvetiti veću pažnju, posebno nakon današnjeg događaja. Srećom, nije bilo povređenih - rekao je generalni direktor RTV Slovenija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR