Glas Javnosti

HAOS U LJUBLJANI! Sukobi policije i demonstranata, centar grada blokiran (VIDEO)

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Od 15 sati traje protestni skup u glavnom slovenskom gradu koji se u kasnim podnevnim satima pretvorio u nerede.

U Sloveniji se nastavljaju nemiri zbog epidemioloških mera. Policija je danas opet morala upotrebiti vodene topove kako bi oterala demonstrante koji su pokušali zauzeti ulice Ljubljane.

"Pozivamo sve da u miru napuste područje centra Ljubljane i slede uputstva i naredbe policije", saopšteno je iz policije.

Demonstranti su naglasili da je ovo protest protiv uslova PCT (vakcinisanih, preležao, testiran) i protiv vlade koju vodi Janez Janša.

Sa više od sat vremena zakašnjenja, organizatori su započeli svoje govore, a kao razlog kašnjenja naveli su da još 30-ak autobusa čeka učesnike skupa, ali im policija ne dozvoljava da prođu. Novinari portala 24ur su proverili te navode i dobili informaciju iz policije da nijedan autobus nije zaustavljen.

Trenutno je, javljaju reporteri 24ur, najgore stanje na Celovškoj ulici, gde se demonstranti nisu razišli na naređenje policije pa je opet upotrebljen vodeni top. Blokiran je i saobraćaj ispred Hotela Lev. Na vodeni top demonstranti bacaju baklje, javljaju ljubljanski mediji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR