Glas Javnosti

Slom turizma u svetu: Pad 70 odsto

Vesti
Autor: Glas javnosti

Očekuje se da će globalni turizam opasti za 70 odsto ove godine u odnosu na prošlu, izjavio je danas šef Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNVTO).

- Prethodne globalne krizne situacije dovodile su do pada turizma za 10 do 20 odsto, ali pandemija kovid-19 je gora - rekao je generalni sekretar UNVTO Zurab Pololikašvili na video konferenciji za novinare s govornicima u Madridu, prenosi CNN.

Ovog leta više ljudi će putovati kopnenim putem, nego avionima, a planinski turizam biće popularniji od plaža, rekao je Pololikašvili.

 - UNVTO očekuje da će se više međunarodnih letova nastaviti u septembru ako virus do tada bude pod većom kontrolom - dodao je.

Pololikašvili je rekao da će se Evropa smatrati modelom koji treba slediti, jer je to najposećenija regija i najbolje pripremljena zbog svoje zdravstvene infrastrukture.

 Prema njegovim rečima, takozvani "zeleni koridori" koji bi omogućili ciljano putovanje između dve regije, u različitim zemljama, koje su pokazale nisku stopu zaraze kovid-19, mogli bi biti prvi korak ka ponovnom pokretanju međunarodnog turizma.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR