Glas Javnosti

Sindikat Jure poziva na obustavu rada

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Menadžment južnokorejske korporacije Jura u Rači kragujevačkoj krši prošlonedeljni dogovor o smanjenom kapacitetu proizvodnje i traži da od utorka, 21. aprila svi radnici počnu da rade, potvrđeno je za N1 u sindikatu "Nezavisnost" Korporacije Jura doo u Rači.

-Poslovodstvo u Rači je saopštilo radnicima da glavno rukovodstvo korporacije zahteva povećan obim proizvodnje. Oni traže da radi svih 1.150 radnika u Rači, a prošlonedeljni dogovor između poslovodstva , sindikata, epidemiologa kragujevačkog Instituta za javno zdravlje i Kriznog štaba opštine Rača podrazumevao je rad u dve smene, sa ukupno 450 radnika, bez treće smene. To je bilo oko 40 odsto zaposlenih da rade , a sada mimo dogovora direktori zahtevaju 100 odsto angažovanih radnika- kaže za N1 predsednik sindikata Nezavisnost Jure u Rači Saša Marković.

-Epidemiolozi su jasno postavili zahteve koliko je bezbedno da radi radnika u vreme koronavirusa i to je do sada poštovano. Obavestili smo Institut za javno zdravlje u Kragujevcu o potezima poslovodstva Jure i komandanta račanskog Kriznog štaba Nenada Savkovića. Ako do utorka ne bude rezultata i poštovanja već dogovorenog, konsultovaćemo sve radnike na zboru, a krajnji rezultat biće, po svemu sudeći, kompletna obustava rada- naveo je on.

U obaveštenju na oglasnim tablama u fabrici menadžment Jure u Rači piše da će radnici koji budu radili imati dodatni bonus, oni koji ne žele da rade mogu na godišnji odmor, te da se Jura obratila dopisom Vladi Srbije jer joj je ugroženo poslovanje u Srbiji.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR