Glas Javnosti

Sportista koji je ubio TINU TINTOR U LAS VEGASU ne da medicinsku dokumentaciju na suđenju: Sramna odbrana njegovih advokata

Svet
Autor: Glas javnosti

Tina Tintor (23), koja je poginula je 2. novembra u saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, kada je na njeno vozilo, brzinom većom od 250 kilometara na sat, naleteo igrač NFL tima Las Vegas Rajdersi Henri Rags. U toku je suđenje sportisti.

Advokati koji brane igrača američkog fudbala Henrija Ragsa III optuženog za smrt Srpkinje Tine Tintor u Las Vegasu, odbili su da predaju sudu njegovu medicinsku dokumentaciju. Advokati se ovaj put pozivaju na poverljiv odnos između lekara i pacijenta.

Advokati su negodovali na zahtev tužilaštva da njegovi medicinski podaci budu predati sudu, kao i na zahtev da svedoče medicinski radnici koji su ga zbrinuli posle nesreće, pozivajući se na zakon Nevade. Kako su naveli, to narušava poverljiv odnos između pacijenta i lekara, pa je sudija stopirala ovaj zahtev", prenosi Dejli mejl.

 

Advokati su izjavili da bi pacijenti onda imali zadršku i ne bi pričali otvoreno sa medicinskim radnicima, ako znaju da se poverljive informacije mogu iskoristiti protiv njih u budućim postupcima.

Podsećamo, upravo su advokati na prethodnom ročištu tvrdili i da su za smrt Tintorove krivi i vatrogasci koji su sporo gasili požar, pozivajući se na priču svedoka čiji identitet nije otkriven.

Kao što je ranije pisano, Rags je mrtav pijan 2. novembra izazvao udes u kome je Srpkinja Tina živa izgorela u automobilu sa svojim psom Maksijem. Igrač američkog fudbala je uhapšen, ali je posle plaćanja kaucije od 150.000 dolara pušten u kućni pritvor.

Očevici jezive nesreće su izjavili da je Rags tom silinom udario u Tinino vozilo da ge je smrskao. Oni su pokušali Tintorovu da izvuku iz automobila, ali se vozilo brzo zapalilo. Kako su svedoci potvrdili Tina je pre požara davala znake života.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR