Glas Javnosti

Сарадња Министарства одбране са ЈП „Србијашуме“ и Ловачким савезом Србије

Vesti
Autor: Glas javnosti / http://www.mod.gov.rs/

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са председником Ловачког савеза Србије Братиславом Ћирковићем и извршним директором Сектора за ловство, шумарство и туризам и замеником генералног директора ЈП „Србијашуме“ Милутином Ђорђевићем, са којима је обишао ловиште „Карађорђево“ Војне установе „Моровић“.

Обиласком ловишата „Букињски рит“ и „Врањак“, као саставним деловима ловишта „Карађорђево“, сагледани су капацитети којима Војска Србије располаже у том специјалном резервату природе и договорена даља сарадња у домену развоја лова и туризма тог краја.

Након обиласка, министар Вулин је истакао да Министарсво одбране и Војска Србије обнављају своје потенцијале и труде се да све оно што им је поверено од стране државе и друштва унапреде и тиме газдују на најбољи и најпродуктивнији начин, као и да би оживљавање ловишта „Карађорђево“ представљало развојну шансу за читав тај крај.

Према речима заменика генералног директора ЈП „Србијашуме“ Милутина Ђорђевића, сарадња између ЈП „Србијашуме“ и Министарства одбране и Војске Србије изузетно је квалитетна и продуктивна, а ловиште „Карађорђево“ има велики потенцијал.

Председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић истако је да развој ловства и туризма у Србији могу бити потпора за развој свих привредних грана наше земље и да је тај савез на располагању Министарству одбране и Војсци Србије када је у питању промоција ловишта којима располажу.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR