Glas Javnosti

RUSIJA ODGOVORILA NA OPTUŽBE: 'Cilj ovih priča bacanje senke na rusko-srpsko prijateljstvo!'

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo inostranih poslova Rusije oglasilo se i demantovalo optužbe da stoji iza protesta koji se već treći dan dešavaju širom Srbije.

- Saopštenja o navodnom „ruskom tragu“ u neredima u Beogradu su dezinformacije koje imaju za cilj da se baci senka na rusko-srpsko partnerstvo, saopštilo je večeras Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

- U nekim elektronskim medijima pojavili su se izveštaji o navodnom ''ruskom tragu'' u neredima u prestonici Srbije koji su održani 7. i 8. jula. Očigledno, autori ove dezinformacije žele da ostanu u skladu sa poznatim stereotipima njihovih sponzora kojima se svuda priviđa ''ruka Moskve''. Radi se o nekvalitetnoj ''narudžbini'' koja ima za cilj da se baci senka na rusko-srpsko partnerstvo, prenosi agencija TAS S navode MSP Rusije.

Rusija se nada da će u Srbiji nasilje biti zaustavljeno i da će što je pre moguće biti uspostavljeni red i zakon, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Očekujemo da će što pre biti prekinuto nasilje, uspostavljeni red i stabilnost u prijateljskoj nam Srbiji, kao i da će biti uspostavljena društveno-politička diskusija po svim važnim pitanjima koji stoje pred državom, rečeno je u MSP Rusije.

Podsećamo, ispred Skupštine Srbije u Beogradu treći dan uzastopno održavaju se prostesti.

(Izvor; Mondo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR