Roditelji, čuvajte decu! Internet prepun online predatora, vrebaju dečake!

online1

Foto: Pixabay.com

Kada su tokom korona virusa društvene mreže Instagram i Fejsbuk smanjili broj administartora koji pregledaju sadržaj i vrše selekciju šta je podobno a šta ne, onlajn predatori su u tome videli svoju šansu da se povežu.

Pošto predatori ne haju za granice, njihovi nalozi našli su put do Srbije. Dok bi životni vek ovih bolesnih i opasnih tvorevina nekada bio svega nekoliko dana ili čak i sati, sada, zbog smanjenog broja administratora na mrežama, neki opstaju mesecima, čime se drastično ugrožava bezbednost dece.

 Najbolji dokaz za to je nalog osobe koja je na svom Instagram profilu okačila dvadesetak fotografija maloletnih dečaka, što slikanih nasumično, što, nažalost, slikanih s namerom da budu eksplotisani od strane drugih predatora.

Nalog je na društvenim mrežama bio nekoliko dana, i prema interakciji koja je usledila ispod objava, mogao se uočiti veliki broj istomišljenika koji su ostavljali provokativne komentare.Slike dečaka fotografisanih na bazenima, plažama, tinejdžeri mahom oskudno odeveni u pozama karakterističnim za manekene koji reklamiraju donje rublje. Dok su neke očigledno nastale krišom, druge podsećaju na one koje nastaju tokom kastinga, dok je, nažalost, bilo i onih koje su nastale kada su maloletnici bili u rukama predatora.

Nakon što je nalog uočen i prijavljen vlastima i administraciji Instagrama i Fejsbuka, nestao je sa društvenih mreža. Nije poznato koje nacionalnosti je predator, kao i da li je zbog protivzakonitog postavljanja sadržaja koji propagira iskorišćavanje dece uhapšen i procesuiran.

Koliko je cela situacija uzela maha u Srbiji pokazuju i grupe koje dele ovakve naloge u našoj zemlji pozivajući na masovna prijavljivanja naloga mreži kako bi privukli veću pažnju na njih administratorima i ovaj sadržaj što pre bio uklonjen. Nažalost - ovo znači i privlačenje pažnje na te kanale i onima koji ih žele iskoristiti i važnije je nego ikada obratiti pažnju na sadržaj koji postavljate na internet, ali i sadržaj kojim se vaša deca izlažu.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani poslat je u Specijalni sud u Hagu, saopštio je juče njegov sin Ljiridon Zogjani.

U skladu s procenama stručnjaka da se situacija u vezi sa virusom polako smiruje, Vlada Srbije donela je odluku u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

Милош Биковић проговорио је о свом животу, а с обзиром на то да је миљеник жена, открио је и да ли има девојку

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone