Glas Javnosti

"РАТНЕ БОЛНИЦЕ": Влада пооштрила мере против заразе

Vesti
Autor: Спутњик

Влада најавила претварање неколико објеката у карантински смештај у случају потребе

Најновије мере Владе Србије за сузбијање ширења корона вируса предвиђају неколико објеката који ће служити као карантин, дистанцу имеђу особа најмање два метра, а на површини од четири квадрата не може бити више од једне особе.

Пооштрене су мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору.

Окупљања су у оба случаја ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица.

Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру.

Пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова и сада се забрана извоза односи не само на лекове произведене у Србији, већ на све лекове који се налазе на територији наше земље. Из истих разлога, поред сунцокретовог уља, од данас је забрањен је и извоз сунцокрета у љусци и полупрерађеног уља.

Влада је још једном замолила и најснажније апеловала на све грађане, а нарочито на најстарије, да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Уколико имате више од 65 година, останите код куће и придржавајте се добро познатих мера заштите од вируса COVID-19, порука је Владе Србије.

„Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина“, наводи се у саопштењу с данашње седнице, уз поруку да само сви заједно, уједињени и солидарни, можемо изаћи из ове битке као победници и уверени смо да ће тако и бити.

Данашња седница Владе Србије на којој су донете нове мере почела је минутом ћутања страдалима у погрому 17. марта 2004. године на Косову и Метохији.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR