"РАТНЕ БОЛНИЦЕ": Влада пооштрила мере против заразе

Влада

Фото: Printscreen/Vlada Srbije

Влада најавила претварање неколико објеката у карантински смештај у случају потребе

Најновије мере Владе Србије за сузбијање ширења корона вируса предвиђају неколико објеката који ће служити као карантин, дистанцу имеђу особа најмање два метра, а на површини од четири квадрата не може бити више од једне особе.

Пооштрене су мере које се односе на ограничавање јавног окупљања на отвореном и у затвореном простору.

Окупљања су у оба случаја ограничена тако да дистанца између лица мора бити најмање два метра, као и да на површини од четири квадратна метра не може бити више од једног лица.

Власници су у обавези да испред објекта назначе укупан број лица која могу боравити истовремено унутар тог објекта. Из примене ове одлуке изузета су лица која због радне обавезе и специфичног начина организације рада објективно не могу применити ову меру.

Пооштрена је мера која се односи на забрану извоза лекова и сада се забрана извоза односи не само на лекове произведене у Србији, већ на све лекове који се налазе на територији наше земље. Из истих разлога, поред сунцокретовог уља, од данас је забрањен је и извоз сунцокрета у љусци и полупрерађеног уља.

Влада је још једном замолила и најснажније апеловала на све грађане, а нарочито на најстарије, да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Уколико имате више од 65 година, останите код куће и придржавајте се добро познатих мера заштите од вируса COVID-19, порука је Владе Србије.

„Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина“, наводи се у саопштењу с данашње седнице, уз поруку да само сви заједно, уједињени и солидарни, можемо изаћи из ове битке као победници и уверени смо да ће тако и бити.

Данашња седница Владе Србије на којој су донете нове мере почела је минутом ћутања страдалима у погрому 17. марта 2004. године на Косову и Метохији.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog posledica pandemija korona virusa, globalni turizam bi u ovoj godini mogao da zabeleži pad izmedju 60 I 80 odsto, navodi se u najnovijoj analizi Svetske turističke organizacije, agencije Ujedinjenih nacija. (UNWTO).

Jedan starački dom u Berlinu evakuisan je tokom noći nakon što je ustanovljena infekcija kod više stanara.

Ljudi koji nose maske verovatno će postati novo pravilo, ocenjuje stručnjak Svetskezdravstvene organizacije (SZO) Dejvid Nabaro.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone