Glas Javnosti

BAJAGA STUDENT? Nikada nećete pogoditi šta je studirao muzički genije

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Muzičar Momčilo Bjajagić Bajaga otkrio je zanimljive i do sada nepoznate detalje iz svog privatnog života koji se tiču njegovih početaka u karijeri.

Interesantno je da je muzičar morao da se upiše na studije nukleane fizike kako bi nastupao sa bendom "Riblja čorba" i kako bi mogao da odloži služenje vojnog roka.

- To je bilo čisto iz tehničkih razloga, ja sam počeo tada da sviram u Ribljoj Čorbi i nisam mislio tada bilo šta da studiram. Moglo je tada da se odlaže do 27 godine vojska i onda su morali da se upiše neki fakulteti. To je zaista bilo smešno, zato što nuklearnu fiziku niko nije hteo da upiše. Bilo je 20 slobodnih mesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna devojka je stvarno došla sa željom da to upiše a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsek kako bih mogao da idem da sviram sa Ribljom Čorbom - rekao je Bajaga, a preneo "Blic".

Muzičar je objasnio da ga nuklearna fizika nije nikako zanimala i da čak nije mogao ni predmete da zapamti, iako je profesor koji ih je dočekao na fakultetu počeo da ih ubeđuje da je upravo ova oblast budućnost, ne bi li ih zadržao. Momčilo je potom razmišljao da upiše istoriju, ali je na kraju izabrao nešto sasvim treće.

- Tad sam takođe hteo da upišem istoriju umetnosti, pa potom klasičnu istoriju. Razmišljao sam onda šta da radim kao profesor istorije, pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno hteo da studiram, ali krenulo je sa Ribljom Čorbom baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks - rekao je poznati muzičar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR