Glas Javnosti

Zoran Lutovac suspendovao šest članova Demokratske stranke

Politika
Autor: Glas javnosti

Izvršni odbor Demokratske stranke doneo je danas odluku o jednogodišnjoj suspenziciji šest članova stranke.

Kako je rečeno, reč je o članovima koji su “grubo kršili Statut, programska načela i ciljeve DS te svojim postupcima naneli štetu ugledu stranke”.

Suspendovano je šestoro od sedmoro članova Statutarne komisije ove stranke protiv koji je pokrenut postupak o čemu je Nova.rs već pisala.

Suspendovani su Srđan Sandić, Milan Ivanović, Suzana Bojković, Mirko Šoć, Filip Isailović i Dejan Kranječević, a glasanje je bilo tajno. Reč je o ljudima koji su kako je navedeno “već duže vreme kršili ovlašćenja tog stranačkg organa i zajednički donosili nestatutarne odluke”.Zamera im se da su na taj način sprečavali i ometali reformu Demokratske stranke.Postupak protiv njih vodio je Izvršni odbor stranke zato što su članovi iz različitih lokalnih organizacija DS. Iako se postupak vodio protiv sedam članova DS, suspendovano je njih šest, jer za sedmog člana  Statutarne komisije Dragana Radulovića nije bilo jednoglasne odluke IO. Statutarna komisija ima devet članova, a postupak nije vođen protiv Dušana Dinčića i Aleksandra Stankovića.

(izvor: Nova.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR