Glas Javnosti

Vuk Jeremić: Teslu da stavite na čelo opozije za mesec dana bi postao mafijaš i trgovac strujom!

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je vlast tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa imala loših, ali i pozitivnih poteza.

 - Bilo je dobrih stvari, način na koji su se medicinski radnici borili je za svaku pohvalu, ali i neke stvari koje je uradila vlast zavređuje pohvalu. Recimo evakuacija naših građana po svetskim aerodromima, nastava na daljinu, snabdevanje hranom, koja je u nekim evropskim zemljama bio veliki problem, u Srbiji je, sem par izuzetaka, nije ni osetila - rekao je Jeremić u Utisku nedelje na Tv Nova.

On je dodao da je odlučio da se dva meseca suzdrži od učešća u politčkom životu Srbije, jer će "kad -tad doći vreme da se svedu računi i kaže šta je bilo loše, a šta za pohvalu".

 - Sve vreme sam bio u Beogradu sa porodicom, odlučio sam da ćutim posle četiri godine svakodnevne kritike vlasti. Kada se se nešto tako drastično desi, kada nešto napadne zemlju, bilo da je u pitanju NATO ili smrtonosni virus, mislim da je vreme za solidarnost i empatiju, a ne političko prepucavanje vlasti i opozicije - rekao je Jeremić. Ipak, kaže da je mnogo više stvari bilo za kritiku.

On se osvrnuo na štajk glađu lidera Dveri Boško Obradović, koji već osam dana protestuje ispred Narodne Skupštine.

 - Ja kao čovek saosećam sa Boškom i zabrinut sam za njegovo zdravlje. Da je razgovarao sa mnom, savetovao bih da to ne uradi, jer to je poslednji čin na koji neko može da se odluči, kada nema dalje. Da ostavimo po strani posledicu po njegovo zdravlje, koje je najbitnije, političke posledice mogu biti jako opasne. Aleksandar Vučić danas ima otvoreni prostor, penal, da sa par efektinih poteza sruši bojkot izbora. To je nešto što, uveren sam, Obradović ne želi - objasnio je Jeremić.

Lider Narodne stranke smatra da opozicija mora da zadobije kredibilitet javnosti.

- Bojkot izbora nije cilj, već sredstvo. Mislim da do slobodnih izbora nećemo doći bez jedne runde bojkota izbora. Ne verujem da je Sergej Trifunović primio novac da izađe na izbore, već da nije imao snage da održi datu reč .

"Teslu da stavite na čelo opozicije, doživeo bi neuspeh"

 Komentarišući dešavanja u Srbiji i Crnoj Gori, Jeremić je rekao da vlast u obe zemlje koristi svoje resurse da maksimalno radikalizuje stvari, napravi podele u društvu i ljude okrene jedne protiv drugih.

- Vlast kada dođe do polarizacije, onda lako vlada. Mi koji se ne slažemo s tim, moramo da prestanemo da igramo tu igru, bolji su od nas u tome. Jednostavno nemamo mozak da osmislimo takve stvari - rekao je Jeremić.

Istakao je da je spreman da se odrekne državnih funkcija u budućnosti, ali i da ne želi da odustane od borbe.

- Ne želim da se borim za sebe, ljudi moraju da počnu da nam veruju. Lideri opozcije su prošli kroz satanizaciju, bilo kako insistiranje na nečijoj ambiciji bi uništilo izglede na izborima. Želim da nastavim, hoću da budem gromobran koji će na sebe privlačiti režimsku propagandu, da zaštitim časne i čestite ljude, da oni dođu u prvi plan. Da ih danas stavite u prvi plan, oni bi bili urnisani od strane ovog režima. Nikolu Teslu da stavite na čelo opozicije, za mesec dana bi postao mafijaš i trgovac strujom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR