Glas Javnosti

ВУК ДЛАКУ МЕЊА АЛИ ПРОСТОРИЈЕ НЕ ПЛАЋА: Драшковићев СПО се бахатио у 600 квадрата државних просторија у центру Београда! Све то за само НУЛА ДИНАРА!

Politika
Autor: Глас јавности / Ало / од 21.05.2018.

Драшковић се пуних 25 година башкарио у државним просторијама од 600 квадрата у срцу града за нула динара, сазнаје извор једног београдског таблоида блиског властима.

Покрет обнове Вука Драшковића исељен је пре неколико дана после четврт века из седишта у Кнез Михаиловој 48, чиме је процесом реституције простор у центру Београда враћен старим власницима. А како сазнаје овај таблоид, он никада није платио ни један једини динар за те просторије!

Драшковићу је након силне кукњаве успео да искамчи да му оставе на располагању само једну канцеларију, уз коју чак нема ни тоалет.

- Тај простор има око 600 квадрата, СПО је ту ушао 1997. године, у периоду градске власти СПО-а, уз подршку СПС-а. Тада је градска власт СПО-а, када је председник био Спасоје Крунић, одредила да закуп буде нула динара и то је тако остало. Дакле, просторије у центру града нису плаћене 25 година ни динар. Да је за тих 600 квадрата плаћано по пет евра, месечно би то било 3.000, за годину дана 36.000, све то пута 25 година, па видите колико је то новца. Највеће морално лудило је што је СПО као антикомунистичка странка први тражио и залагао се за закон о реституцији - прича извор овог таблоида.

Он наводи да се у јануару, кад је био дошао моменат за принудно исељење, дешавала права драма.

- Они су се драли и свађали, претили и свашта нешто. Вука је и сада било много срамота што лети из просторија, па је кумио и молио да му оставе канцеларију чисто да има где да оде кад се прободи. А сто пута су га молили неки функционери странке који су мисли да је срамота да се не плаћа закуп да почну да дају макар неки минималан новац за закуп, он је то упорно одбијао - каже наведени извор.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR