Glas Javnosti

VUČIĆ UZVRAĆA UDARAC: Predsednik Srbije žalio se na prvostepenu presudu po kojoj MORA DA PLATI 200.000 BOŠKU OBRADOVIĆU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić žalio se na prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojom se obavezuje da isplati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću na ime "povrede ugleda i časti", jer ga je u svojim javnim nastupima nazvao lopovom i fašistom.

Obradovićev advokat Vladimir Todorić kaže da je Viši sud prema zakonu u obavezi da na žalbu odgovori u roku od devet meseci ali da se u proseku čeka od tri meseca do godinu i po dana.

Suđenje po tužbi Boška Obradovića je trajalo dve godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na njemu nikada nije pojavio, a Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je 26. novembra prošle godine prvostepenu presudu kojom se predsednik Srbije obavezuje da lideru Dveri Bošku Obradoviću plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, a u roku od 15 dana. Kako se navodi u presudi, Vučić je u obavezi da Obradoviću uplati taj novac “na ime naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti”.

Presuda kojom je Vučić proglašen krivim doneta je 26. novembra 2020. godine, a Boško Obradović je tada izjavio da je “ovo veliki dan i istorijski trenutak kada je nezavisno sudstvo u Srbiji donelo prvu sudsku presudu protiv Aleksandra Vučića, kao ne samo pojedinca već i simbola aktuelne vlasti”.

Advokat predsednika Srbije Dragan Palibrk je, međutim, podneo žalbu dva meseca kasnije, 20. januara 2021. godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR