Glas Javnosti

Vučić pisao Trampu: Dođite i upoznajte narod Pupina i Tesle

Politika
Autor: Glas javnosti

Srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku američkom predsedniku Donaldu Trampu povodom Dana nezavisnosti SAD u kojoj je naveo da Srbija želi da vrati odnose sa SAD na nivo istinskog partnerstva.

U čestitki koju je uručio američkom ambasadoru u Srbiji Entoniju Godfriju, na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD, Vučić je naveo da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD „na istoj strani, na strani istine i pravde“, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

- Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu, kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Nadam se da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rodjenju Srbe, stanovnike Amerike koji su zadužili ceo svet, napisao je Vučić.

Dodao je, kako se navodi, da je Dan nezavisnosti, 4. jul, važan „za sve gradjane SAD, ali i za sve one koji sa njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji nezavisnosti pre 244 godine“.

- Čestitam Vam Dan nezavisnosti, dan koji je za SAD više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života. Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, ep o velikoj naciji koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina, naveo je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR