Glas Javnosti

VUČIĆ: Ja i Vulin sutra podnosimo krivičnu prijavu sami protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i da sebe unizim da odem na poligraf

Politika
Autor: Glas javnosti

Reagujući na izjave da je FBI učestvovao u akciji praćenja Veljka Belivuka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća FBI i da ta služba nije dostavila bilo kakve podatke u vezi sa tim slučajem.

Najavio je da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra "podneti krivičnu prijavu sami protiv sebe", zbog navoda da su umešani u poslove grupe Veljka Belivuka.

„Sve su uradili naši organi, policija i BIA“, rekao je Vučić u Dnevniku RTS-a i čestitao im na hrabrosti da tako ozbiljnu istragu sprovedu.

On je čestitao i tužilaštvu i svim tužiocima u Srbiji koji su radili na pisanju optuznice od 322 strane sa svim dokazima, što je, kako je rekao, bio izuzetno težak rad.

„Sve što smo uradili sa izuzetkom podrške i zajedničkog rada po pitanju određenih dokaznih predmeta sa evropskim službama, uradili su naši organi. FBI nije uradio ništa“, podvukao je Vučić. FBI nas je obavestio o aplikaciji ANUM koju su oni proizveli i za koju su kriminalci mislili da je sigurna, a u stvari je bila pod kontrolom CIA.

Oni su nas obavestili o tome, ali kada je sve bilo završeno, napomenuo je.

„Ja sam razumeo i gospodina Stefanovića da nije mislio na slučaj Belivuk, već da je govorio o aplikaciji Skaj, a za aplikaciju Skaj imali smo tek naknadnu podrsku evropskih službi“, rekao je Vučić i precizirao da smo za aplikaciju ANUM dobili podršku američkih službi.

On je dodao i da pretpostavlja da je Stefanović možda pogrešio, jer su i naši mediji, kako je rekao, pogrešili.

Na samom slučaju Belivuk radile su samo naše službe, istakao je i dodao da želi da se zahvali „svim tim junacima, policiji i pripadnicima BIA , koji su uspeli da u stanove i pod automobile članova grupe, Belivuka i Miljkovića, postave prislušne uređaje“.

(Glas javnosti/RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR