Glas Javnosti

Vučić: Bićemo stalno na klackalici između Kosova i Metohije i Rusije

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija u narednom periodu nalaziti na klackalici – nekad će za napredak na putu ka EU biti važne sankcije Rusiji, a nekad Kosovo i Metohija.

Što se tiče Kosova, mi smo sebi zapržili čorbu, i to ne krijem pred predstavnicima EU, kada smo doneli odluku da se pregovori premeste u EU. I sada možemo Svetom Petru da se žalimo, jer šta god govorili da su statusno neutralni, posmatraju Kosovo kao nezavisnu državu ili nas žele da vode ka tome – kazao je Vučić.

Vučić je to rekao povodom primedbi iz srpske opozicije da je zastoj na putu ka EU napravljen zbog vlasti, a ne zbog pitanja Kosova.

Predsednik je dodao da je potrebno da se gleda šira slika kao što je Emanuel Žiofre rekao.

Naglasio je da su sankcije Ruskoj Federaciji suština.

– Imaćemo klackalicu – nekad će da budu sankcije, nekad Kosovo i Metohija – rekao je predsednik i dodao da je važno da se radi za građane, da budemo snažni, čvrsti i opredeljeni za reforme, da uzmemo u obzir sve što je govorio Žiofre, ali da li polažem velike nade za to – ne – rekao je predsednik.

Predsednik je podsetio i na nelogičnosti zbog priče o naftovodu JANAF-u i dodao da u toj temi nema baš mnogo logike, ali da smo sami krivi.

– To je naša politika, neuvodenje sankcija Rusiji, ali ja razumem sve što je rekao gospodin Žiofre i sve ćemo to uzeti u obzir – istakao je Vučić, i dodao kako se osmehne kako ekonomiju posmatraju oni koji su imali desetostruko manju stopu rasta.

Oni su u klubu, mi smo van kluba, pa oni nas mogu da ucenjuju, a mi njih ne.

Dodao je i da ne bi da komentariše razne poslanike u Evropskom parlamentu.

– Bolje je da preskočim, kad je čovek gospodar svake neizgovorene reči, a ne sluga izgovorene ma koliko bile istinite, ovako bih naneo samo štetu svojoj zemlji – rekao je predsednik kome je Žiofre juče predao Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR