Glas Javnosti

NE MOŽEMO VIŠE OVO DA IZDRŽIMO! SRBI SA KOSMETA SE VUČIĆU JADALI NA ŽIVOT, a on imao samo jedno pitanje: Jel ste vi zvali medije?!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku nakon dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Sastanak je nabijen emocijama, a kosovski Srbi izneli su predsedniku primere maltretiranja kojim su izloženi:

Jedan od Srba sa Kosova rekao je da situaciju na Kim ne može vie da izdrži.

- Terorišu narod, došli sa idejom da hapse švercere, ali sa bojevom municijom. Mi to ne možemo više da tolerišemo, ako hoćete da nas zaštitite, molimo vas,. Mi više dalje ne možemo da izdržimo - čulo se na sastanku.

Vučić rekao kosovskim Srbima da će saslušati sve što imaju da kažu:

- Neću moću da vam kažem sve što znamo jer ćemo neke stvari morati da ostavimo za manji skup i svakako bez kamera. Na kraju ću odgovoriti na sve što imate da mi kažete i da pokušamo da se dogovorimo šta nam je u narednom periodu činiti - rekao je Vučić.

Predsednik je upitao predstavnike Srba na KiM da li su tražili prisustvo medija na šta je dobio potvrdan odgovor.

 

- Ne razumem zašto će nam kamere na ovakvom sastnaku, ali poštovaću vaš izbor. Saslušaću vas sat ili dva, možda i duže, ali ću odgovoriti na sva vaša pitanja - rekao je Vučić.

Predsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da je zaprepašćen dešavanjima u Mitrovici i da je morao da popije lekove za smirenje.

- Razumeo bih da su nas prebijali kundacima i pendrecima, ali da neko puca na ovaj narod ne mogu da razumem. Ako se ovako nešto desi ponovo mi ćemo imati opšti otpor - rekao je Simić.

On se sastao sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nakon što su jutros specijalne jedinice kosovske policije upale na sjever pokrajine i ranile jednog Srbina.

Jedna od prisutnih Srpkinja je rekla da su došli u situaciju da moraju u Rašku po lekove, da za to plaćaju taksi jer nemaju prevoz.

- Ne znam više šta da radim. Sin je morao da mi ode ode sa Kosova, radio je u policiji. Željna sam svog sina, svojih unučića. Da li i ja sada moram da napustim svoje ognjište, kao devedesetih godina? - upitala je ona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Za reč se javio i otac četvoro dece.

- Imam četvoro dece, mi više ovaj teror ne možemo da izdržimo. Mi ćutimo i trpimo, ali više ne možemo. Ja nisam spreman goloruk da idemo na njih, oni su sve sporazume prekršili, možete li da nam pomognete, da se izborimo, da znamo na čemu smo? - upitao je jedan od Srbina.

„Ovi ljudi ovde, mi im neizmerno verujemo. Mi imamo samo jednu državu, to je Srbija. Ali više ne možemo i nećemo da trpimo. Ćutali smo zarad mira, i pre desetak dana na barikadama. Želim samo da kažete ovim momcima ovde da je Srbija iza nas. Kažite im kako je i šta je“, rekao je jedan građanin Kosovske Mitrovice, obraćajući se predsedniku.

Pojedini građani traže oružje. Čuju se predlozi i za „građansku neposlušnost“ i izlazak građana iz institucija u Prištini.

Pre Vučića u Rašku su doputovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je u današnjem napadu specijalaca ROSU na Srbe na severu Kosova ranjen Srećko Sofronijević /36/, za čiji život se bore ljekari u Kosovskoj Mitrovici.

On je dodao da je u upadu prištinskih specijalaca i rafalnoj paljbi povrijeđeno je desetine Srba, dodajući da će se zbog izuzetno dramatične situacije predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 15.00 časova u Raškoj sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i da će prije toga obići još nekoliko lokacija.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR