Glas Javnosti

УБИСТВО ОЛИВЕРА ИЗВАНОВИЋА: Неки људи живе од недостатка доказа

Politika
Autor: Danas.rs

Адвокати оптужених за учествовање у убиству Оливера Ивановића уложили су приговоре на оптужницу и траже да се због недостатка доказа, она одбаци. Бранилац оптуженог Марка Рошића, адвокат Махмут Хаљими истиче да се његов приговор односи на оспоравање кривичних дела која се његовом брањенику стављају на терет.

„Мој приговор против оптужнице специјалног тужилаштва односи се на доказе који су део списа предмета. Многи од тих доказа иду у прилог мом клијенту и то пре свега у вези цедуљице са регистарским бројем Рошићевог аутомобила која је наводно нађена код покојног Оливера Ивановића, а за коју је Ивановићев брат рекао да није Оливеров рукопис. Ту су и записи са безбедносних камера, узети уназад три месеца пре убиства, на којима ни на једном снимку нема мог клијента.

То значи да тужилаштво није могло да обезбеди доказе за своје тврдње да је Марко Рошић, пре убиства, по налозима других, пратио сада покојног Оливера Ивановића“, рекао је Хаљими Косово Онлајн.

Хаљими каже да треба обуставити поступак у случају Марка Рошића, јер за то нема потребних доказа.

На оптужници која је подигнута против шесторо Срба, налази се и косовски полицајац Недељко Спасојевић, коме се на терет ставља извршење четири кривична дела: организовани криминал, помагање у извршењу тешког убиства Оливера Ивановића, злоупотреба службеног положаја и незаконито држање оружја.

На припремном рочишту које је одржано 11. фебруара у Специјалном суду у Приштини, Спасојевић је признао незаконито држање оружја, али суд није донео одлуку о казни која ће му бити због тога изречена. Бранилац Недељка Спасојевића, адвокат Фарука Коренице рекао је да у списима предмета нема ни једног доказа који иде у прилог оном што је написано у оптужници. Кореница истиче да је оптужница „накрадна“ и да као таква не би могла да опстане. Захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе поднео је и адвокат Дејан Васић који у том поступку заступа полицајца Драгишу Марковића.

„Приговорио сам свим доказима које је специјални тужилац изводио необавештавајући ме о истражним радњама, чиме је на штету мог брањеника прекршен закон“, рекао је Васић. Наставак суђења оптуженима за умешаност у убиство Оливера Ивановића заказано је за 16. март у 9:30 часова у Специјалном суду у Приштини. Лидер Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у раним јутарњим сатима испред страначких просторија у Северној Митровици, преноси Косово Онлајн.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR