Glas Javnosti

Stižu čestitke za FORMIRANJE VLADE iz regiona, među prvima Krivokapić: Nadam se INTENZIVNIJOJ SARADNJI Srbije i Crne Gore

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbija je posle više od 100 dana napokon formirala Vladu, pa su i čestitke počele da pristižu sa svih strana, među prvima iz Crne Gore.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je premijerki Srbije Ani Brnabić ponovni izbor na tu funkciju i izbor nove Vlade Srbije i poručio da se nada intenzivnijoj saradnji dve zemlje.

"Premijerki Srbije Ani Brnabić najsrdačnije čestitke povodom reizbora i izbora nove vlade. Verujem da će tim premijerke Brnabic uspeti da odgovori na sve izazove koji su pred Srbijom. Nadam se i intenzivnijoj saradnji Srbije i Crne Gore", napisao je Krivokapić na "Tviteru".

Dodik čestitao Brnabić: Snažna Srbija značajna za ceo region

Nakon Crne Gore stigle su čestitke i iz predsedništva BiH, pa je tako Milorad Dodik čestitao Ani Brnabić izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručio da je snažna i ekonomski stabilna Srbija od posebnog značaja, ne samo za Republiku Srpsku, već za ceo region.

- Srbija je postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za nas u Republici Srpskoj i BiH. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje međusobne odnose za dobrobit našeg naroda - poručio je Dodik.

Cvijanović čestitala Brnabić: Za RS važna snažna Srbija

I predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Ani Brnabić izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručila da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.

- S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije - poručila je Cvijanović u čestitki upućenoj u ime građana RS i u svoje ime.

Ona je izrazila uverenje da će Brnabić, zajedno sa ministrima u novoizabranoj vladi, nastaviti da vodi odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj.

- Uz iskreno uverenje da će Republika Srbija uspešno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspeha u budućem radu - poručila je Cvijanović.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR