Glas Javnosti

СТИВ БЕНОН: "Балкан би у новом геостратешком окружењу могао имати много важнији положај на светској мапи; Џорџ Сорош је отац свог зла"

Politika
Autor: Глас јавности / Данас.рс / од 03.08.2018.

Стив Бенон, бивши стратег Доналда Трампа, који је и најзаслужнији за његову побједу на председничким изборима у Америци, у ексклузивном интервјуу за РТРС тврди да би Балкан у новом геостратешком окружењу могао добити много важнијеместо на светској сцени.

Америчка економија бележи значајан економски раст, Хладни рат још није завршен, а председник САД има намјеру да га оконча.

Џорџ Сорош је, према речима Стива Бенона, отац свог зла. Тврди да Сорош милијардама долара америчког новца покушава да промени изглед Европе. Основао је невладине организације који су се повезали са левичарским медијима да би били опозиција популистичким и националним странкама широм Европе, каже Бенон додајући да је циљ бити противтежа Сорошу и његовим, како сматра, лошим намјерама у Европи.

"Мислим да Џорџ Сорош шири веома негативан утицај по свијету. Мислим да је урадио пуно да наштети Европи и да је цијела ова ствар са мигрантима, отвореним границама, што је заиста наштетило тим земљама, довела до реакције у земљама као што су Мађарска, Аустрија и Италија. Све то долази од иницијатива које је покренуо Сорош", истиче Бенон, преноси РТРС.

Извор: Википедија

"Европа је веома важна за председника Трампа и очигледно врло важна за седињене Државе, јер сте ви мајка-цивилизација из које је нови свијет настао," истиче Бенон. Мишљења је да ће Балкан постати много важнијеместо на светској сцени, гђе у новом геостратешком окружењу Кина, Иран и Турска формирају неку врсту савеза. Када је реч о Хладном рату, Бенон је мишљења да он није завршен.

"Мислим да је врло важно оно што се десило у Хелсинкију, то је позитивно. Понуда Путину да посети Вашингтон такође је позитивна, након чега је Путин позвао председника Трампа у Русију. Мислим да је то начин на који се треба комуницирати", каже Бенон.

Либерали у нашој земљи и прогресивци увијек су желели да разговарају, каже Бенон. Из тога је, додаје, проистекао Дејтонски мировни споразум.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR