Glas Javnosti

ĐINĐIĆEVA POSLEDNJA NAREDBA ZA BIA: Pratite mog saradnika iz DS koji ima veze s kriminalcima!

Politika
Autor: Glas javnosti

To je bio poslednji zahtev koji je 2003. tadašnji premijer dao Bezbednosno-informativnoj agenciji. Prvi izveštaj o tome dobio je veče pred ubistvo, otkrio je u knjizi Goran Živaljević.

Poslednja naredba koju je premijer Zoran Đinđić 2003. godine izdao Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) bila je praćenje njegovog bliskog saradnika i prijatelja iz Demokratske stranke (DS).

Tražio je svakodnevne izveštaje o pomenutom saradniku, koji je bio, kako je tadašnji predsednik Vlade rekao, povezan sa kriminalcima. Prvi izveštaj - ujedno i poslednji - dobio je veče pred ubistvo.


To je u upravo objavljenoj knjizi „Služba“ (u izdanju „Lagune“) otkrio nekadašnji zamenik direktora BIA Goran Živaljević, kojeg je na to mesto 2003. postavio Đinđić.

Lociranje

- Poslednji nalog koji smo dobili od premijera odnosio se na posredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gde je insistirao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javimo njegovo kretanje. Taj nalog lociranja i ličnog javljanja njemu smo ispunili samo 11. marta uveče, jer je premijer ubijen već narednog dana - naveo je Živaljević u knjizi.

(izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR