Glas Javnosti

СЛУЧАЈ "ДИПЛОМАТИШЕ ШАЈЗЕ": Немачка полиција доставила документацију о Омеровићевој "незгоди" у аеродромском фри шопу; Маја Гојковић: "Није за јавност"

Politika
Autor: Глас јавности / Блиц.рс / од 12.06.2018.

Председница скупштине Маја Гојковић рекла је данас да је добила извештај у вези са случајем посланика Меха Омеровића, који још није за јавност, али је навела да он није пуштен јер се правдао за учињено дело, већ засто што се позвао на дипломатски имунитет.

Гојковић је, одговарајући у скупштини на питање председника СРС Војислава Шешеља, рекла да ради на томе да расветли случај који је, оценила је, бацио сенку на углед српског парламента.

Извештај, који још није за јавност, добила сам од немачке полиције са аеродрома и морам због јавности да кажем да се посланик Мехо Омеровић није правдао за учињено дело, него се позвао на дипломатски имунитет и због тога што поседује дипломатски пасош он је пуштен на слободу, а не због неких других околности, казала је Гојковић.

Како је рекла, она као председник парламента мора да потписује налоге, а одбори парламента одлучују о томе да ли ће неки посланик путовати или неће.

Имам право да не потпишем да неко од посланика не путује, а што се тиче евентуалног продужења дипломатског пасоша, ако ситуација буде овакава каква је у извештају, нећу потписати да неко у парламенту добије дипломатски пасош и о томе сам вољна да разговарам и да браним аргументе са свим посланицима, без обзира да ли чине владајућу већину или опозицију”, истакла је Гојковић.

Фото: Марина Лопичић

Она је додала да ће разговарати ако треба и са свим шефовима посланичких група и онима који ћуте, а који знају да буду гласнији о другим случајевима и да траже разне санкције према посланицима", како би исти критеријуми важили за све.

Када будем имала детаљније податке, немам шта да кријем, све ћу вас упознати о чему се ради па ћемо видети шта парламент може, а шта не може да уради, шта је уствари политичка одлука појединачних партија, не наша, рекла је Гојковић.

Шешељ је питао Гојковић и председницу владе Ану Брнабић шта ће урадити поводом "афере са којом је упознат цели свет у вези са послаником који је крао".

"Један српски посланик се прославио тако што је из фри шопа украо један парфем, три кармина и једну мазалицу", рекао је Шешељ и додао да су сви светски медији о томе известили, те да су узалуд напори власти да "ангажује лобисте по Америци" да поправе слику Србије.

"Дође Мехо (Омеровић) па вам те милионе поцепа и од њих конфете направи", рекао је Шешељ.

Он је додао да у Србији сви ћуте, а да Омеровић и даље има дипломатски пасош и може да путује где хоће.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR