Glas Javnosti

Skupština Srbije USVOJILA POVEĆANJE PRETPLATE ZA JAVNI SERVIS: Evo koliko će iznositi takse, poslanici izglasali i IZMENE PORESKIH ZAKONA

Politika
Autor: Glas javnosti

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, tako da će građani ovu taksu od 1. januara 2021. godine plaćati 299 dinara.

Do nedavno je taksa za Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine iznosila 255 dinara.

Poslanici su takođe usvojili i izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koje propisuju povećanje neoporezivog dela dohotka sa 16.300 dinara na 18.300 dinara od 1. januara 2021. godine.

Izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana produžava se mera koja se odnosi na poreske olakšice za novo zapošljavanje za godinu dana.

U pitanju je povrat na uplatu poreza i doprinosa i to od 65 do 75 odsto za svakog novozaposlenog.

Poslanici su usvojili izmene i dopune Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Zakona o porezu na dodatu vrednost, Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakona o tržištu kapitala i Zakona o javnoj svojini.

Izglasane su i izmene i dopune Zakona o akcizama kojima je planirano postepeno povećanje akciza na cigarete kako bi se, kako je navedeno u obrazloženju tog propisa, u periodu od 2021. do 2025. godine "dostigao minimalan nivo oporezivanja akcizom u EU od 90 evra na 1.000 komada cigareta“.

Usvojen je i Zakon o fiskalizaciji koji bi, kako je ranije rekao ministar finansija Siniša Mali, trebalo da omogući borbu protiv sive ekonomije i da osavremeni mogućnost i uslove privređivanja u Srbiji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR