Glas Javnosti

SKANDALOZNO! HOĆEŠ DA NAS POTRUJEŠ? Albanci šire EKSTREMISTIČKI spot pun govora mržnje protiv Srba (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Na kosovskim televizijama i društvenim mrežama emitovan je sporan spot na albanskom jeziku, čiji je autor biznismen Burim Piraj.

U spotu devojčica u supermarketu udara tatu po ruci kad sa rafa krene da uzme srpski proizvod, a na pitanje zašto ga udara, odgovara: “Zar nam baka rekla da ne kupujemo srpske proizvode, hoćeš sve da nas potruješ? Zar nisu Abetari pobili celu porodicu i sada je ostala sama?“.

Otac zastaje, ali zastaju i ostali kupci. Zagledaju srpske proizvode koje drže u rukama, i korpe sa njima bacaju na pod, sve sa suzama u očima.

Na kraju spota se vidi logo autora spota, uz poruka Besa Besi (Besa Besë), i na albanskom “Ne kupujmo srpske proizvode“, a sadrži i prekrižen deo “860“ – bar koda Jugoslavije.

Zbog ovog spota lider građananske inicijative “Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević iz Kosovske Mitrovice podneo je nadležnim kosovskim institucijama krivičnu prijavu.

Arsenijević za Danas kaže da je pre dva dana podneo krivičnu prijavu kako bi preko policije i regulatornih tela na Kosovu uticao što pre da se sramni spot ukloni sa društvenih mreža jer smatra da raspiruje mržnju i netrpeljivost, a Srbe, ne samo one na Kosovu i Metohiji, predstavlja kao trovače i ubice.

“To može imati veoma ozbiljne posledice, s obzirom da je osetljiv politički trenutak ne samo u svetu, već i na Balkanu“, kaže Arsenijević.

Problematičan je spot i zbog upotrebee dece u političke svrhe, ali i zbog “otvaranja starih rana“, navodi Arsenijević.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Vojislav Seselj u 20.03.2022 21:07:24 h
     0 
OMG OMG DA LI BI NEKO HTEO DA MU POPUSIM KURAC